Min - Insun Min

sopraan
 

Jonge Koreaanse sopraan, lid van de opernstudio van der Bühnen der Stadt Köln. Zij studeerde aan de Staatsuniversiteit in Seoul en ging in de zomer van 1998 naar de Hochschule für Musik waar zij les kreeg in de klas van Prof. Edda Moser, en haalde hier haar diploma en deed vervolgens ook concertexamen bij deze prof.

In zuid Korea kreeg zij meerdere prijzen. In 1998 en 2000 kreeg zij de Bergheimer Sängerpreis en bij een wedstrijd in `s-Hertogenbosch werd zij finaliste. Na haar debuut bij de Kölner Philharmonie met het orkest van de Westdeutsche Rundfunk zong zij talrijke partijen in Oratoria en Messen, zoals de Krönungsmesse en de C-Moll-Messe van Mozart, de Mattheus-Passion, de Johannes-Passion, der Schöpfung en vele andere werken.

Op de operabuhne was ze te zien als Gretel in Hanz und Gretel, Papagena in Die Zauberflöte, Page in Rigoletto, Olympia in Les Contes d`Hoffmann, Ophelia in The Players en als Modistin in der Rosenkavalier.  Ook zong zij verschillende partijen in de Kinder-opera.

 

*  Die Zäuberflöte (*Mozart)(Keulen 20-12-2003 / Bühnen der Stadt Köln)(Papagena)(sopraan)