Minarelli - Monica Minarelli

mezzosopraan

Monica Minarelli studeerde zang en piano aan het conservatorium in Ferrara en in L`Aquila. Aan de Muziekacademie in Parma vervolgde zij haar studie o.l.v. Magda Olivero.

In Philadelphia werd zij finalist bij het "Pavarotti Concours". Haar eerste grote operawerk de Sextus, in Titus (* Mozart) zong zij in het seizoen 1991/1992 te Praag. Vanuit Praag begon haar carrière, die haar langs de belangrijkste operahuizen voerde, van Italië naar Duitsland, tot in de USA en naar Israël.

Zo zong zij b.v.aan de Semperoper in Dresden in Il Ritorno di Ulisse in Patria (*Monteverdi). In Ferrara en bij de Festspielen van Macerata was zij te horen als Cherbino in Le Nozze di Figaro (*Mozart) o.l.v. Gustav Kuhn en soms o.l.v. Claudio Abbato. In Treviso trad zij op als Rosina in Il Barbierre di Siviglia (* Rossini), en in Cantania zong zij Romeo in I Capuleti e I Montecchi van (* Bellini). In Bologna zong zij als Emilia  in  Otello (*Verdi), in Tel Aviv, in Cavaleria Rusticana (*Mascagni) en in Turijn als Fenena in Nabucco (* Verdi).

Daarna zong zij als Adalgisa in Norma (* Bellini), Amneris in Aïda, en Charlotte in Werther (* Massenet).

* Don Sebastiano (*Donizetti)(Aken 10-03-1998 / Theater Aachen)(Zaïda)(mezzosopraan)   

* Ariadne auf Naxos (*R. Strauss)(Aken 03-12-1998 / Theater Aachen)(componist)(sopraan/mezzosopraan)