Möller - Hauke Möller

Hauke Möller m

tenor

Al in zijn jeugd kreeg Hauke Möller zangles. Deze jonge lyrische tenor zong regelmatig in het extra koor van de Hamburgse Staatsoper. Hij studeerde bij Prof. Günter Binge aan de Musikhochschule Lübeck. Gedurende zijn opleiding trad hij met regelmaat op in gastrollen aan verschillende theaters. In Mailand zong hij mee in een productie van Falstaff en in september 2001 zong hij als Tamino in het Landestheater Neustrelitz.

Als concertzanger vertolkte Hauke Möller werken van (*Bach), (*Telemann), (*Schütz), (*Mozart), (*Schubert), (*Brahms), (*Haydn), (*Mendelssohn) en (*Spohr), en kwam hij in veel Europese landen en in Zuid Afrika. Zijn liefde gaat vooral uit naar operette, film- en schlager- muziek uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Vanaf het seizoen 2001/2002 is Möller vast verbonden aan de Bühnen der Stadt Köln. Hier zong hij kleine rollen zoals Belfiore in La Finta Giardiniè, als Hertog van Mantua in Die Banditen en als Alfred in Die Fledermaus. Deze rol speelde hij ook in het seizoen 2003/2004, en tevens een rol in Blind Date.

Hij stond op de bühne als Don Alfredo Bartos in Lady Hamilton, Le Chevalier de la Force in Dialogues des Carmelites, Trouffaldino in Die Liebe zu den drei Orangen, en Jaquino in Fidelio. In het seizoen 2005/2006 was hij te zien als Pluto in Orpheus in der Unterwelt, als Narraboth in Salome, als Froh in Das Rheingold en in de rol van Milord in La Cifra (*Antonio Salieri).    

www.hauke-moeller.de  

* Die Zäuberflöte (*Mozart)(Keulen 20-12-2003 / Bühnen der Stadt Köln)(Tamino)(tenor)  

* La Cifra (*Salieri)(Keulen 17-06-2006 / Bühnen der Stadt Köln)(Milord)(tenor)