M`Punga - Sarah M`Punga

Sarah M`Punga.jpg

mezzosopraan  


Sarah M`Punga heeft de Italiaanse nationaliteit, maar van geboorte is zij Italiaans en Zaïrees. Zij studeerde zang, piano en klassieke dans in Italie en behaalde een diploma aan het concervatorium in Verona. Gelijktijdig droeg zij uit, om mensen bewust te laten zijn van menslievendheid en zich daarin te verdiepen.

Al op 17 jarige leeftijd debuteerde in het Teatro Verdi in Sassari. Toen zij 23 jaar was won zij de eerste prijs bij de internationale Competitie `Voice Pucciniane`in Milaan. Hierdoor werden vele deuren voor haar geöpend. Zij zong Amneris in Aïda o.l.v. Pier Luigi Pizza in de Arena van Verona, gedirigeerd door Daniel Oren. Deze rol vertolkte zij ook tijdens de Verdi festiviteiten in Busseto, in het Teatro Comunale in Florence, in Amsterdam, Geneve en bij de Pyramiden.

Zij gaf minstens 13 maal gestalte aan de rol van Carmen. Een hoogtepunt was de productie tijdens het Perelada Festival (waar zij op de buhne stond naast Roberto Alagna en Angela Cheorghiu). Geweldig was haar vertolking van Carmen in Antwerpen waar zij live op TV was te zien. Van deze opname werd een film gemaakt, en op dat moment was zij ook te horen op Radio 3 in Rome. In Sofia was zij Carmen bij de opening van het Music Festival Palace of Culture, waarvan life opname`s werden getoont op radio en TV. Dit gebeurde ook in Mexico City gedurende het Bellinzona Festival, en vervolgens gebeurde dit ook bij het Avenches Festival.

Ander rollen die zij zong zijn, Fenena in Nabucco in de Arena di Verona en bij het Avenches Festival, Maddalena in Rigoletto in de Arena di Verona (waarvan een DVD opname) en als Olga in Eugen Onegin in Triëst. In Japan was zij te zien in Cavalleria Rusticana, in Suor Angelica, als Eboli in Don Carlos, Dalila in Samson en Dalila, als Prinses in Adriana Lecouvreur en als Ulrica in Un Ballo in Machera. In 2002 zong zij weer de rol van Carmen in de Arena di Verona en in 2003 bij het Avenches Festival zong zij Azucena in Il Trovatore.


* Carmen (*Bizet)(Antwerpen 06-03-1998 / Sportpaleis Antwerpen)(Carmen)(mezzosopraan)