Grigorev - Alexei Grigorev

Alexei Grigorev.jpg

tenor


Deze Russisch-Nederlandse tenor studeerde in Amsterdam aan het Sweelinck concervatorium en was lid van de Opera Studio Nederland. Al tijdens zijn studie stond hij regelmatig op het podium bij de Hoofdstad Operette, de Nationale Reisopera en de Nederlanse Opera.

Al snel werd hij een veel gevraagde tenor voor opera`s en concerten. Hij trad op in Enschede, Antwerpen, Gent, Leipzig, Lyon, Rostock, Brussel, Parijs, Edinburg, Darmstadt, Wenen, Nante, Luxemburg, Turijn, Londen en Amsterdam. Hij vertolkte rollen in Der Fliegende Hollander. Le Grand Macabre, Die Nase, Die Lustigen Weiber von Windsor, Mozart en Salieri, Electra, Boris Godunov, Tosca,Capricio, Otello, Aida, en vele anderen opera`s.

Ook als kamerzanger wordt hij veel gevraagd. Zo was hij te zien bij de wereldpremière en opnames van de `Cantate Domino o.l.v. W. Jacob, bij de Beyerischer Rundfunk, in de Stabat Mater (Rossini), de Carmina Burata (Orff), Miss in D (Dvorak) gedirigeerd door Jaap van Zweden en heel veel meer. Tevens behaalde Grigorev de eerste prijs bij het Rossini Festival in Bad Wilbad.
Als solist zong hij ook nog voor de TROS, de Vara, en bij de WDR.

* Tristan und Isolde (*Wagner)(Antwerpen 13-04-2001 / De Vlaamse Opera)(herder/stem van jonge zeeman)(tenor)