Graf - Lisa Graf

Lisa Graf g

sopraan  

De Amerikaanse sopraan Lisa Graf kreeg haar muzikale opleiding aan de University of Southern Maine, in Tanglewood en aan het Boston Univerity Opera Institute. Na het behalen van haar eindexamen, (zij slaagde met lof), studeerde zij concert- en liederenzang aan de Musikhochschule Detmold bij Prof. B. Schmid.

Tijdens haar studie in Amerika bij Bruce Fithian en Phyliis Curtin won zij eerste prijzen bij het "Meyer Gesangwettbewerb", de "Lilian Nordica Competition" de "Boston University Concerto Competition". Zij nam deel aan talrijke meesterklassen,o.a. bij Elly Ameling, Dalton Baldwin, Regine Crespin en Christa Ludwig.

Lisa Graf was te horen in hoofdrollen bij operaproducties in o.a. Boston, San Francisco en Lübeck, en zij heeft meegewerkt aan veel concerten zoals het Portland Symphony Orchestra, het New Haven Symphony Orchestra, aan het de Klassischen  Philharmonie Bonn, de Philharmonia Hungarica en het Sinfonieconchester Aachen.

Ook had zij regelmatig liederenavonden met de pianist Peter Bortfeldt, waarmee zij in veel Amerikaanse en Europese concertzalen te horen was. Sinds het seizoen 2000/2001 is zij  als vaste medewerker verbonden aan het Theater Aachen, en speelde als Gravin in Le Nozze di Figaro. Andere rollen waren Gretel in Hänsel und Gretel, als Tatjana in Eugen Onegin (Tsjaikovski), Fiordiligi in Cosi fan Tutte, en Agathe in Der Freischütz.  
 

* Der Freischutz (*Von Weber)(Aken 12-04-2003 / Theater Aachen)(Agathe)(sopraan)  

* Die Lustigen Weiber von Windsor (*Nicolai)(Aken 19-03-2004 / Theater Aachen)(Frau Fluth)(sopraan) 

* Tosca (*Puccini)(Aken 21-11-2004 / Theater Aachen)(Floria Tosca)(sopraan)