Greenan - Andrew Greenan

Andrew Greenan

bas / bariton


Greenan volgde zijn opleiding in Cambridge en aan het Northern College of Musik, waar hij les kreeg  van John Cameron. Zijn opera-debuut was in de Scala van Milaan in Die Glückliche Hand (*Schoenberg). Greenan stond op de buhne van de meest bekende operahuizen ter wereld.

In de Metropolitan Opera (New York) zong hij Timor in Turandot, Don Fernando in Fidelio, Sparafucile in Rigoletto, Commendatore in Don Giovanni, Hermit in Der Freischütz, Gremin in Eugin Onegin, Zaccaria in Nabucco en Heinrich in Lohengrin. In de Royal Opera House vertolkte hij de rol van Pietro in Simon Boccanegra, Crespel in Les Contes d`Hoffmann en Schwarz in Die Meistersinger. In de Hamburgische Staatsoper als Swallow in Peter Grimes, in het Théâtre du Châtelet als Walden in Arrabella, in Bordeaux en Aukland als Rocco in Fidelio en in De Munt in Brussel als Biterolf in Tannhäuser

In Lyon zong hij de rol van Baburov in Cheryomuschki, in Geneve Kothner in Die Meistersinger, in San Diego Cecil in Maria Stuarda, in Oviedo King Mark in Tristan. Recent was hij te zien in Antwerpen in Lady Macbeth aus Minsk.
Andrew Greenan heeft gewerkt met o.a. Sir Colin Davis, Mark Elder en Edo de Waard. 

 


* Tosca (*Puccini)(Antwerpen 10-11-2013 / De Vlaamse Opera)(Cesare Angalotti)(bas)