Gauthier - Judith Gauthier

Judith Gauthier.jpg

sopraan


Judith Gauthier begon met studeren aan het Concervatoire National Supérieur de Musik in Parijs, waar zij pianolessen, lied- en zangbegeleiding volgde.  Bij Michelle Command en Gabriel Basquier volgde zij zanglessen. Haar debuut had zij in de opera Idomeneo in het Théâtre du Châtelet de Paris. Daarnaast won zij verschillende prijzen. zij zong de rol van Cephise in de opera Alceste (*Lully) in het Théâtre des Champs-Elysées in Parijs, in Madrid, Warschau, bij het Bremer Musikfest o.l.v. Mark Minkowski als Frasquita in Carmen. in de Opéra National de Paris, in het Wiener Konzerthaus en bij het Festival van Aix-en-Provence.

Ook als concertzanger is zij regelmatig te bewonderen. Zij gaf recitels op het Festival de Musique Baroque de Lyon en zong als solist in "Vespro de la Beate Vergine" (*Monteverdi) en muziek van de andere grote componisten, waaronder Mozart, Händel, Bach en Schubert.

Als gast zong zij in Platée (*Rameau), in Alcina, Il Triomfo del Tempo en Cendrillon. Sinds het seizoen 2010/2011 is zij vast verbonden aan het Theater Bonn. Zij was hier te bewonderen in de rollen van Frasquita in Carmen, Gretchen in Der Wildschütz en als Zerlina in Don Giovanni.


* Carmen (*Bizet)(Bonn 20-02-2011 / Oper der Stadt Bonn)(Frasquita)(sopraan)

* La Sonnambula (*Bellini)(Bonn 21-10-2011/Oper der Stadt Bonn)(Amina)(sopraan)(Lisa)(sopraan)