Golesorkhi - Anooshah Golesorkhi

Anooshah Golesorkhi

bariton


Geboren in Persia (Zuid Californië). In San Diego volgde hij naast zang en compositie ook een studie Chemie. Tegenwoordig woont hij in München. Als gast treed hij op over de hele wereld. Hij zong in Amerika, Canada, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland Israël, Nieuw-Zeeland, Tsjechie en Bulgarije.

Op zijn repertoire staan alle grote rollen voor bariton van Verdi, zoals Rigoletto, Nabucco, Simon Boccanegra, Macbeth, Amonastro in Aïda, Jago in Otello, Giorgio Germont in La Traviata, Renato in Un ballo in maschera, Conte di Luna in Il Trovatore. Escamillo in Carmen (*Bizet), Michele in Il Tabarro, Barnana in La Gioconda (*Ponchielli), Hogepriester in Samson et Delila (*Saint-Saëns) en Telramund in Lohengrin.

Anooshah Golesorkhi werkt regelmatig met bekende dirigenten, zoals Valery Gergiev, Daniel Oren en Zubin Mehta. Als gast werd hij gevraagd om op te treden in de MET, waar hij de rollen vertolkte van Nabucco, Rigoletto, Jago en Count van Westmoreland in Sly (*Ermanno Wolf Ferrari). Ook staat hij regelmatig op de buhne van de Wiener Staatsoper, het Teatro Real Madrid, de belangrijke operahuizen in Duitsland, waaronder de Hamburgischen Staatsoper, de Deutschen Oper Berin, de Staatsoper Stuttgard en de Oper Leipzich.

In de Deutsche oper am Rhein zong hij o.a. de rol van Michele en Rigoletto, Simone in Eine Florentinische Tragödie (*Zemlinsky), Scarpia in Tosca.


* Il Trittico - Il Tabarro ( *Puccini)(Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein)(Michele)(bariton)