Guber - Carola Guber

Carola Guber

mezzosopraan / alt  


Carola Guber werd geboren in Braunschweig en studeerde zang bij prof. Carol Richardson-Smith aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover. Al tijdens haar studietijd was zij als gast verbonden aan het Niedersäcksischen Staatstheater Hannover. Op jonge leeftijd won zij al prijzen bij verschillende zangconcoursen en in 1994 won zij bij het "Internationalen Koloraturgesangswettwerb Sylvia Geszty" (Luxemburg).

In de herfst van 1993 was Carola Guber vast verbonden aan het Staatstheater Hannover. Daar zong zij rollen als Hänsel, Muse / Nicklausse, 2e Dame, Valencienne, Cherubino, Prinz Orlowsky, Cenerentola, Despina, Componist en Elisabeth Maria Stuarda (*Donizetti), Mrs. Quickly, Eboli en Rosina.

Daarnaast was zij ook internationaal bezig. Zo zong zij bij het Rossini-Oper-Festival, Rügen in de opera Demetrio e Polibio en werd in 1995 gevraagd door John Eliot Gardiner in het kader van zijn cyclus van de Mozart-opera's voor de productie van Die Zauberflöte.

In de rol van 2e Dame was zij te gast in Londen, Lissabon, Ferrara, Parma, Amsterdam en Ludwigsburg en zij zong bij de opname voor de Deutsche Grammophon.

In de herfst van 1996 zong zij bij de Ludwigsburger Schlossfestspielen Mozarts C-Moll-Messe onder leiding van Wolfgang Gönnenwein. In 1997 was zij te horen bij het slotconcert van het Rossini Opera Festival Pesaro.
Zij zong o.a. die Messe f-Moll (*Bruckner) (1998), en maakte een CD productie van de Petite Messe Solonnelle van (*Rossini).

In het seizoen 2000/2001 kwam zij in Hannover als vaste medewerkster, en was tevens gast aan de operahuizen van Kassel, Kaiserslautern, Leipzig, Lübeck en Helsinki. Sinds 2001/2002 is zij verbonden aan het Theater Krefeld / Mönchengladbach en had gastoptredens in Leipzig, Schwerin, Kaiserslautern, Wiesbaden en binnenkort in de USA.

In 2002/2003 had zij haar debuut aan de Oper Köln als Donna Elvira in Don Giovanni, en zong Elisabetta in Maria Stuarda, en Olga in Eugen Onegin. Ook de rol van Carmen zong zij in dat seizoen voor de eerste maal. 
 

* Luisa Miller (*Verdi)(Krefeld 11-01-2002 / Theater Krefeld)(Federica)(mezzosopraan/alt)  

* Don Giovanni (*Mozart)(Keulen 17-11-2002 / Bühnen der Stadt Köln)(Donna Elvira)(sopraan)  

* Carmen (*Bizet)(M.Gladbach 2003-2004 / Theater Mönchengladbach)(Carmen)(mezzosopraan)