Gürle - Günes Gürle

Günes Gürle

bas / bariton


Güner Gürle werd geboren op 07-07-1975 in Izmir (Turkije). In 1989 begon zijn muziekstudie met klassieke gitaar. In 1993 kreeg hij de kans om in Istanbul te gaan studeren waar hij les kreeg van  Aydin Gün en Arza Gün. Na het behalen van zijn diploma ging hij verder bij Prof. Gürel om zich te bekwamen in het Duitse Lied en Kamermuziek.

Bij de Intenational Leyla Gencer Competition in 1997 werd hij onderscheiden door de jury. De doorbraak in zijn carrière. Hij werd uitgenodigd door het Teatro Comunale di Bologna door Gianni Tangucci voor de opera Don Giovanni. In het seizoen 2002/2003 had hij zijn officiele operadebuut bij de Staatsopera van Istanbul als Don Giovanni.

Na de Toti Dal Monte Singing Competition in Treviso in 2003 kreeg hij een rol in Il Matrimonio Segreto en mocht een Masterclass volgen met Bruno de Simone en Regina Resnik. Het jaar daarop werd hij finalist van de International Hans Gabor Belvedere Singing Competition in Wenen. Hierna had hij zijn debuut in de rol van Giovanni aan de Deutsche Oper am Rhein, en in 2005 in Düsseldorf.

Later was hij hier te zien als Angelotti in Tosca, Panthee in Les Troyens (*Berlioz), Horatio in Hamlet (*Ambriose Thomas), Colline in La Bohème, Betto in Gianni Schicci, Zuniga in Carmen. Vervolgens als Karel V in Don Carlos (*Verdi) voor de Deutsche Oper am Rhein, in Strasbourg o.l.v, Marco Guidarini. In het seizoen 2012/2013 debuteerde hij  als Cesare in Giulio Cesrare, Tom in Un Ballo in Maschera, en als Sir Buckingham in Richard III (*Giorgio Battistelli) aan de Deutsche Oper am Rhein.

Güner Gürle stond op de planken van de grote operahuizen in heel Europa met een grote verscheidenheid van bekende opera-rollen.

 

* Giulio Cesare in Egitto (*Händel)(Düsseldorf 25-04-2010 / Deutsche Oper am Rhein)(Giulio Cesare)(bariton/coutertenor)

* Rigoletto (*Verdi)(Düsseldorf 05-01-2013 / Deutsche Oper am Rhein)(Sparafucile)(bas)


gunesgurle.com