Georg - Uta Christina Georg

Uta Christina Georg.jpg

mezzosopraan  

De geboorteplaats van de mezzosopraan Uta Christina Georg is Keulen. Haar eerste zanglessen kreeg zij van haar moeder, Mechthild Georg. In Keulen studeerde zij piano en in 1997 deed zij haar eindexamen zang bij Prof. Liselotte Hammes, een studie waarmee zij twee jaar eerder was begonnen.

Bij Christa Ludwig volgde zij een meestercursus. In 1999 had zij haar eerste optreden als lyrische mezzosopraan aan het Hessischen Staatstheater Wiesbaden, waaraan zij van 1999-2002 als vaste medewerkster verbonden was. Concerten en gastoptredens brachten haar naar Rusland, Italië en Frankrijk.

Bij de Brühler Schlossfestspielen zong zij als hofdame 2 in Die Zauberflöte en bij de Celler Schlossfestspielen als Annius in Tito (*Mozart). In de herfst van 2003 zong zij de rol van Carmen in Japan. Ook stond zij op het toneel als Graaf Orlofsky in Die Fledermaus, Diana in La Calisto, Polina in Pique Dame, Blanche in De Speler (*Prokofjev) en Nicklausse in Les Contes D'Hoffmann.

In het seizoen 2003/2004 zong Uta Christina Georg, die vanaf 2002/2003 een contract heeft aan het Theater Krefeld / Mönchengladbach, Hänsel in Hänsel und Gretel, Carmen, Lisetta in Die Welt auf dem Mond (*Haydn), Charlotte in Werther en de titelrol in Fräulein Julie (*Bibalo). In het seizoen 2004/2005 stond zij op het toneel als Flora Bervoix in La Traviata, als Charlotte in Werther, Nancy  in  Martha (*Friedrich von Flotow), als Tamerlano in Tamerlano Dorabella in Cosi fan Tutte, Dido in Dido and Aeneas (*Purcell), Komponist in Ariadne auf Naxos, en Eboli in Don Carlos.

Als vertolkster van het lied werkt zij regelmatig met het de pianist Cord Garben. Als gast stond zij op het toneel van het Mecklenburgischen Staatstheater Schwerin, het Aalto-Theater Mönchengladbach, het Stadttheater Bonn, het Landestheater Detmold, en aan de Deutschen Oper am Rhein. Als zangeres staat zij onder de hoede van Jane Henschel.

 

* Macbeth (*Verdi)(Krefeld 22-02-2003 / Theater Krefeld)(dienares Lady Macbeth)(mezzosopraan)
* Macbeth (*Verdi)(Krefeld 23-03-2003 / Theater Krefeld)(dienares Lady Macbeth)(mezzosopraan)  

* Carmen (*Bizet)(M.Gladbach 04-05-2004 / Theater Mönchengladbach)(Carmen)(mezzosopraan) 

* Tamerlano (*Händel)(M.Gladbach 09-04-2005 / Theater Mönchengladbach)(Tamerlano)(alt)  

* Dido and Aeneas (*Purcell)(Krefeld 09-06-2007 / Theater Krefeld)(Dido)(sopraan)

* Die Verkaufte Braut (*Smetena)(Krefeld15-03-2008 / Theater Krefeld)(Ludmilla)(sopraan)