Gnauck - Gritt Gnauck

Gritt Gnauck g

sopraan


Gritt Gnauck werd geboren in Bad Salzungen en groeide op in Dresden. Zij was werkzaam in de chemie, maar  studeerde daarnaast van 1987-1993 zang in Schwerin en Dresden. Tot haar repertoire behoren o.a. de rollen van Hänsel in Hänsel und Gretel, Lola in Cavalleria Rusticana, Derde Dame in Die Zauberflöte, de titelpartij in Großherzogin von Gerolstein (*Offenbach) en La Voix Humaine (*Poulenc).

Ook zong zij concerten met werk van Bach tot Verdi. Gastoptredens brachten haar naar Wiesbaden, Hannover, Bonn, Düsseldorf, Mannheim en Dresden en meerdere malen naar München.

Haar carriere als mezzosopraan begon aan de operastudios van de Hamburgischen Staatsoper waar zij werkte van 1994-1997. Sinds 1998 behoort zij tot het ensemble van het Aalto-Musiktheater Essen en stond hier op het toneel als Cornelia in Julius Caesar, als Orlofsky in Die Fledermaus, als Suzuki in Madama Butterfly, als Maddalena in Rigoletto, als Siébel in Faust, als Cherubino in Le Nozze di Figaro, als Dorabella in Così fan Tutte en als Mercédès in Carmen.

In het seizoen 2001/2002 zong zij de titelrol in Vivaldis opera Ottone in Villa en vulde een Liederenavond met Zigeunerliederen van Brahms.

Van het concertrepertoire zong zij Lied von der Erde (*Mahler), Verdis Requiem, Kantaten en Oratoria van Bach, Stabat Mater van (*Dvoráks), Petite messe solennelle (*Rossini), Beethovens 9e symphonie en het Stabat mater van (*Haydn).

In het seizoen 2004/2005 zong zij Rosina in Il Barbiere di Siviglia, Hermia in A Midsummer Night's Dream, Bersi in Andrea Chenier, Magdalena in Die Meistersinger von Nürnberg, Dorabella en Derde Dame en Lola in Manon Lecaut en Page in Salome). 
 

* Carmen (*Bizet)(Essen 01-03-2001 / Aalto-Musiktheater Essen)(Mercédès)(sopraan) 
* Carmen (*Bizet)(Essen 09-03-2001 / Aalto-Musiktheater Essen)(Mercédès)(sopraan)  

* Cavalleria Rusticana (*Mascagni)(Essen 30-06-2004 / Aalto-Musiktheater Essen)(Lola)(mezzosopraan)  

* A Midsummer Night`s Dream (*Britten)(04-02-2005 / Aalto-Musiktheater Essen)(Hermia)(mezzosopraan)