Gysen - Kurt Gysen

Kurt Gysen.jpg

bas  

Kurt Gysen begon met zijn zangstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven en vervolgde hierna zijn opleiding aan het conservatorium van Maastricht. Daar haalde hij het diploma van muziekdramatiek en eveneens het diploma docent muziek in het vakgebied zang bij prof. Frans Kokkelmans.

In het seizoen 1995/1996 werd hij lid van de Internationale Operastudio van de Staatsopera te Hamburg. Bij de Münchener Biennale 1996 zong hij de hoofdrol als Woodraven in de wereldcreatie van The mother of black winged dreams  (*Hannah Kulenty).

In het seizoen 1996/1997 werd Gysen lid van het ensemble te Hamburg. In 1997 ontving hij de 'Dr. Wilhelm Oberdörfer Preis` 1996 voor zijn verdienste als meest getalenteerde jonge operazanger van het jaar. In Wenen zong hij als Simone in de opera Gianni Schicchi en in Aken in de rol van Fiesque in Maria di Rohan.

In Nederland en België was hij te zien als Martino in l`Occasione fa il Ladro (*Rossini), Tom in Un ballo in maschera, Il Conte di Ceprano in Rigoletto en als Herr Reich in Die Lustigen Weiber von Windsor. Daarvoor zong hij in de Vlaamse Opera als Don Fernando in Fidelio, in het "Requiem" van Mozart en tijdens de lunchconcerten in een liedrecital.
 

*  Il Barbiere di Siviglia (*Rossini)(Gent 14-06-2005 / Vlaamse opera)(Basilio)(bas)

*  Don Giovanni
(*Mozart)(Gent 04-05-2007 / Vlaamse Opera)(Il Commendatore)(bas)

*  Falstaff (*Verdi)(Antwerpen 14-12-2008 / De Vlaamse Opera)((Pistola)(bas)