Grigoryan - Gevorg Grigoryan

Gevorg Grigoryan

bas


De van origine Armeense Gevorg Grigoryan is geboren in Rusland op 16-07-1981. Hij volgde lessen aan de Rachmaninov State Academy of Musik bij Prof.Peter Makarov, in Rostov-on-Don (Rusland) en behaalde hier in 2009 zijn diploma. Al meteen hierna, hij was toen 27 jaar, mocht hij de rol vertolken van Aleko (*Rachmaninov) in het Rostov-on-Don Opera Theatre, de rol van Koning René in Yolanta (*Tchaikovsky) en de kleine rol van Prins Igor (*Borodine).

In het seizoen 2008 /2009 was hij solist aan het State Musik Theatre (Rostov-on-Don) en in 2009 bij de Lipetsk Regional Philharmonic Society. In 2010 zong Gevorg Grigoryan als gast-solist in het Michailov Opera en Ballet Theater in St. Petersburg, en was hij gast-zanger bij het Cathedrals St. Petersburg Festival. Eerder, in 2007 was hij uigenodigd om naar Glasgow en Edinburg te komen voor de rol van Prins Gremin in Eugen Onegin.

In 2010 nam hij deel aan een concert in de Smolny Cathedral in St. Petersburg, waarin de slachtoffers werden herdacht van de Armeense genocide van 2015. Later dat jaar zong hij de bas partij in de Mattheus Passion (*Bach) o.l.v. Illarion Alfeev samen met het Vorenezh Philharmonic Orchestra. Andere rollen die hij vertolkte waren die van Galitsky in Vorst Igor (*Borodin), Atilla de Hunnenvorst in de gelijknamige opera en Monterone in Rigoletto, beiden van Verdi. Escamillo in Carmen, Tomsky in Pique Dame (*Tchaikovsky), Scarpia in Tosca en als Silvano in Un ballo in Marchera.

Grigoryan won meerdere internationale prijzen en zangconcoursen. Voor de titelrol in Aleko van (*Rachmaninov) keerde hij terug naar Rusland. In het seizoen 2012/2013 was hij verbonden aan de Vlaamse Opera Antwerpen, waar hij de rol van Brander zong in La Damnation de Faust.


 
* La Damnation de Faust (*Berlioz)(Antwerpen 14-10-2012 / De Vlaamse Opera)(Brander)(bas)