Sprenger - Christopher Sprenger

Christopher Sprenger

dirigent


Geboren in Paderborn (1966). Hij volgde aan de hogeschool voor muziek in Detmold een pianostudie bij Prof. E. Lasheras en Prof. H.U. Kunze. Daarnaast kreeg hij les in dirigeren van Prof. G. Neidlinger (Detmold), Til Köster (Frankfurt) en Konrad v. Abel (Munchen). Vaak begeleide hij optredens van liederen en kamermuziek.

Sprenger was de oprichter van het ensemble 'Les Autres', waarmee hij o.a. de uitvoering van de opera L'Incoronazione de Poppea (Monteverdi) realiseerde bij de Lausitzer Opernsommer. Daarnaast nam hij les bij Prof. S. Celibidache in München. Bij de Nordwestdeutschen Philharmonie en bij de W.D.R. Köln was hij assistent van Michael Jurowski en als orkestpianist werkte hij mee bij velen radio- TV- en CD-producties.

Zijn liefde voor het muziektheater begon na een jarenlange verbintenis aan het Staatstheater Oldenburg, waar hij werkzaam was als koor-repetitor en kapelmeester. Ook had hij in die jaren de leiding van het Oldenburger Kammerorchesters, en gaf hij les aan de hogeschool voor muziek in Bremen in orkestleiding. Eind 1999 kwam hij bij de Oper Bonn, waar hij solorepetitor en dirigent werd. Hier dirigeerde hij o.a. Lucia di Lammermoor, Orphee, Die Entführung aus dem Serail, Le Nozze di Figaro, La Traviata, L´elisir d´amore en Golem.

Tevens had hij de leiding bij ballet en musical-uitvoeringen. In het seizoen 2010/2011 verzorgde hij de nieuwe opnamen van Hänsel und Gretel, de voorstellingen van Die liebe zu den drei orangen en Night at the opera. In het seizoen 2011/2012 zal hij de leiding hebben bij Turandot, Tamerlano, Carmen en Rusalka.

 

* La Sonnambula (*Bellini)(Bonn 21-10-2011/Oper der Stadt Bonn)

* Norma (*Bellini)(Bonn 31-03-2013/Oper der Stadt Bonn)