Tilkin - Michel Tilkin

Michel Tilkin.jpg dirigent  


Als muzikant bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest werkte Michel Tilkin samen met grote dirigenten.
Dit werd voor hem de aansporing om zelf te kiezen voor een loopbaan als dirigent.
Met het internationale jeugdorkest Jeunesses Musicales ging hij naar Duitsland waar hij dirigenten als Kurt Masur, Neville Marriner, Yakov Kreisberg, Armin Jordan, Jeffrey Tate en Philippe Herreweghe mocht assisteren.
Niet lang daarna ging hij zelf dirigeren bij het Nationaal Orkest van België, De Filharmonie, het Vlaams Radio Orkest, het Symfonieorkest van Vlaanderen, en de Beethoven Academie.
In La Monnaie in Brussel leidde hij een studioproductie en in de Vlaamse Opera dirigeerde hij het nieuwjaarsconcert van 2002, en in 2003 de wereldcreatie van
Achilleus (* Wim Henderickx)
Hij nam de leiding op zich van de nieuwe productie van Il Barbiere di Siviglia en van de radio - opera De grote verzoeking van Sint-Antonius.
Buitenlandse orkesten die hij dirigeerde zijn o.a. de Philharmonie Südwestfalen, de Nürnberger Symphoniker, het orkest van het Oosten en de orkesten van Letland, Kristiansand en Thüringen - Gotha. Met het orkest van Thüringen - Gotha  was hij in december 2004 te gast in het Kozerthaus Berlin.
Ook maakt hij zijn debuut bij het Orchestre Philharmonique de Liège.
In 2001 nam hij voor Channel Classics pianoconcerto's van Dvorák en Schumann op, en in 2002 samen met het Vlaams Radio Orkest de opera Erotokritos & Areti van de Griekse componist Yannis Markopoulos.

 

*  Il Barbiere di Siviglia (*Rossini) (Gent 14-06-2005 / Vlaamse opera)