Reynolds - Julian Reynolds

Julian Reynolds.jpg

dirigent 


Julian Reynolds is geboren in 1962 in Londen. Hij studeerde piano met Albert Ferber en Noretta Conci aan de Hogeschool voor muziek in Wenen. Toen hij 18 was werd hij pianist bij het European Community Orchestra (ECYO) en assisteerde daar Claudio Abbado en Leonard Bernstein. Op 19 jarige leeftijd debuteerde hij met zijn eerste pianorecitals in Wingmore Hall London en won diverse prijzen als pianist, o.a. de Ferruccio Busoni Competition in Bolzano. Later behaalde hij diploma`s in Geschiedenis, Musicologie en Analyse aan het Kings College London University. Zijn studie dirigeren volgde hij op de Guildhall School of Music en later in Wenen.

Als dirigent van het European Chamber Orchestra Per Musica reisde hij door Europa. Hij was dirigent bij het Pessaro Rossini Festival, en het Evian Festival. In 1986 werd hij assistent bij de Nederlandse Opera, waar hij een uitgebreid repertoire opbouwde en waar hij met de Opera Zuid Norma en Die lustige Witwe op de planken bracht. Ook was hij enige tijd gast bij de Kirov Opera.

Veel waardering kreeg hij voor de CD-opname die hij maakte, met ouvertures en variaties op thema`s van Rossini in de London`s Queen Elisabeth Hall. Er zijn ook opnames met werk van Ravel ern Saint-Saens, en als pianist nam hij de complete werken op voor piano en viool van Beethoven, Schubert en Schumann, begeleid door de violist Johannes Leertouwer. In het seizoen 2008/2009 had hij zijn debuut in het Théâtre Royal, La Monnaie in Brussel met de opera Elisabetta regina d`Inghilterra (*Rossini) gevolgd door Lucia di Lammermoor.

Julian Reynolds werke in Noord Amerika, Canade en heel Europa en was gast-dirigent bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Deutsche Oper am Rhein en in nog vele andere theaters.

 
* Norma (*Bellini)(Eindhoven 27-06-1999 / Muziekcentrum Frits Philips)(Consertante)

* Lucia di Lammermoor
(*Donizetti)(Brussel 18-04-2009 / De Munt / La Monnaie/Cirque Royal)

* Lucrezia Borgia (*Donizetti)(Brussel 23-02-2013 / De Munt / La Monnaie/Cirque Royal)