Rizzi Brignoli - Roberto Rizzi Brignoli


Dirigent


 
Zijn carriere begon hij asistent bij Riccardo Mutti, met wie hij verschillende opera`s en symphonishe producties leidde.
 
In het seizoen 1997-1998 was de doorbraak van zijn internationale carriere, in het Teatro alla Scala in Milaan met het dirigeren van de opera Lucrezia Borgia (Donnizetti).
Vanaf die tijd dirigeerde Roberto Rizzi Brignoli in veel van de grote en bekende operahuizen over de hele wereld, waaronder  Metropolitan Opera New York, Teatro alla Scala Milan, de Opera Rome,La Fenice in Venetie. Het Puccini Festival van Torro del Lago, Teatro Carlo Felice jn Geua, het Rossini Opera Festival in Pesaro.
hij werkte in de operahuizen in Duitsland en in de meeste grote steden van Europa en was ook te zien in hett Concertgebouw in Amsterdam.

Op zijn programma van het seizoen 2019/2020 was hij te zien in het Internationaltheater Mannheim, Turandot en Andrea Chenier in de Deutsche Oper Berlin, Nabucco in Essen, Giovanni d,Arco in de Metz Opera en met Lucia di Lammermoor in het Teatro Colin in Santiago de Chili.

* Nabucco
(*Verdi)(Essen 18-01-2020 / Aalto-Musiktheater Essen)