Stert - Johannes Stert

Johannes Stert.jpg

dirigent


Johannes Stert studeerde dirigeren en trombone aan de hogeschool voor muziek in Keulen en in 1991 sloot hij deze studie af met een onderscheiding. Hierna werd hij 2e kapelmeester en leider bij toneelmuziek aan het Pfalztheater in Kaiserslautern. In 1995 werd hij kapelmeester en muziek assistent aan de Bühnen der Stadt Köln. Hij werkte samen met de dirigenten Jeffrey Tate, Donald Runnicles, Gerd Albrecht en Bruno Weil. In 2001 werd hij 1e kapelmeester en daarnaast gastdirigent aan de Oper in Graz (Oostenrijk).

Naast deze bezigheden leidde hij concerten, o.a. het Gürzenich Orkest, het staatsorkest de Rheinische Philharmonie, het Radiosinfonie-orkest Krakau, het WDR-Rundfunkorkest en het Ensemble Avantgarde. Stert was te gast bij verschillende Festivals in Europa en had de leiding bij talrijke opnames voor CD`s en producties voor filmmuziek.

In het seizoen 2000/2001 dirigeerde hij de nieuwe producties van Die Entführung aus dem Serail, en Werther. Hij gaf gastoptredens bij de festivals in Hitzacker, Montepulciano en Spoleto, in Japan, Brazilie en de USA. Hij leidde bekende muziek-ensembles o.a. het Ensemble Köln, het Ensemble Recherche en het Ensemble Avantgarde. Bovendien is hij vanaf dat seizoen gastdirigent aan het Opernhaus Graz. In 2001 had hij de leiding bij de muziekwedstrijd (WMC) in Kerkrade (Nederland)


* Die Entführung aus dem Serail (*Mozart)(Keulen 03-03-2002 / Bühnen der Stadt Köln)