Rhorer - Jérémie Rhorer

Jérémie Rhorer.1.jpg

dirigent


Geboren in Parijs 1973. Aan het Concervatoire National Supérieur studeerde hij klavecimbel, analyse en compositie. Hierna werd hij assistent van Marc Minkowski en daarna van William Christie.

In 2005 richt hij samen met Julien Chauvin Le Cercle (violist) een ensemble op `L`Harmonie`, dat met historische instrumenten het repertoire vertolkt van het einde van de 18e eeuw. Met dit ensemble wordt hij in 2006 bekend tijdens het Festival International d`Opéra Baroque in Baune.

Bij de heropening van het Théâtre des Champs-Elysees werd hun (concertante) uitvoering van Le Nozze di Figaro in 2007 enthousiast ontvangen. In 2008 werd hij bij het Festival d`Aix-en-Provence bekroond met de Prix Gabriel Dussurget.  Rhorer wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent van de bekende ensembles. In 2008 maakt hij zijn debuut bij het Philadelphia Chamber Orchestra met werken vam Rameau en Debussy.

Ook als componist maakt hij naam en kreeg zo de Prix Pierre Gardin van de Académie des Beaux-Arts en daarnaast diverse compositieopdrachten van Radio France. In 2009 dirigeerde hij twee nieuwe producties, Fra Diavolo (*Auber) in Parijs en La Clemenza di Tito (*Mozart) in Lyon. Daarnaast had hij bij tal van concerten.

Na afloop van zijn tournee maakte hij in mei 2009 opnamen met de countertenor Philippe Jaroussky van werken van Johann Christian Bach. In 2010 leidt hij het Symfonieorkest van de Munt met een nieuwe productie van Idomeneo.


* Idomeneo (*Mozart)(Brussel 03-04-2010 / La Monnaie)