Soustrot - Mark Soustrot

Marc Soustrot.jpg

 

dirigent

 

Marc Soustrot werd in Lyon geboren in een zeer muzikale familie. Tijdens zijn studie aan het Conservatorium in Parijs behaalde hij talrijke prijzen voor zowel trombone als piano, en later ook eerste prijzen bij de belangrijke dirigentenconcoursen in Londen en Besançon.
Sinds augustus 1996 was Marc Soustrot chef-dirigent van Het Brabants Orkest, maar voor die tijd was hij al langdurig verbonden aan het Orchestre du Pays de la Loire (1976 - 1994) en als Algemeen directeur bij de opera en het Beethovenhalle Orchester van Bonn (1995 - 2003). Collega's als Mariss Jansons, Gerd Albrecht, Neeme Järvi en Valery Gergiev nodigden hem regelmatig uit om hun orkesten te dirigeren. In Oslo, Kopenhagen, Göteborg en Rotterdam. Ook op het vermaarde Belgische Koningin Elizabeth Concours is Soustrot een graag ontvangen dirigent, vooral wanneer deze competitie wordt gewijd aan zangers.
Deze optredens hebben aanzienlijk bijgedragen aan de reputatie van Marc Soustrot in de Europese muziekwereld. Die maakten het mogelijk dat Marc Soustrot een repertoire kon opbouwen dat qua omvang en veelzijdigheid door geen van zijn Franse collega's wordt geëvenaard. In zijn programma's creëert hij steeds een evenwicht tussen traditionele muziek en hedendaagse composities. Tot zijn opera repertoire behoren Don Giovanni, Carmen, maar ook de Ring des Nibelungen (*Wagner), Wozzeck (*Berg) en Karl V (*Krenek).
 

*  Das Rheingold (*Wagner) (  Bonn 06-06-1998 / Oper der Stadt Bonn )  

*  Die Walküre (* Wagner) ( Bonn 05-11-2000 / Oper der Stadt Bonn )