Thorau - Justus Thorau

Justus Thorau

dirigentGeboren in 1986 in Berlijn.

Hij volgde zijn studie orkest-dirigeren aan de hogeschool voor muziek (Franz Liszt) in Weimar bij prof. Gunter Kahlert en prof. Anthony Bramali. Hij leidde o.a. de concerten van het MDR Sinfonieorchester, het Beethoven Orchester Bonn, de Heidelberg Philharmonikem, het Philharmonischen Orchester der Stadt Trier, de Philharmonie Sudwestfalen en de Nurnberger Symphonikem.
In 2010 kreeg hij een beurs aangeboden voor het Dirigentenforum, en daarnaast volgde hij cursussen bij o.a. Mariss Jansons, Bernhard Haitink, Sian Edwards, Reinhard Goebel, Eri Klas, Markus Poschner, Jukka-Pekka Saraste en Johannes Schlaefli.
In 2011 was hij Muzikaal leider bij het Festival Oper Oder-Spree en in 2012 dirigeerde hij aan de Musikakademie Rheinsberg de opera Argenore (* Wilhelmine von Bayreuth )

In het seizoen 2013/2014 was hij Solorepetitor en Kapelmeester bij het Badischen Staatstheater Karlsruhe. Hij dirigeerde hier Un Ballo in Maschera (*Verdi), La Fille du Regiment (* Donizetti) en de Schwaenensee (*Tschaikowsky)

Justus Thorau is vanaf het seizoen 2014/2015 kapelmeester bij het Theater Aachen. Hier verzorgde hij dat seizoen de muzikale leiding van Der Freischutz (Weber) en Orlando (Handel).
In 2015 deed hij mee bij de Deutschen Dirigenten - Wettbewerb, Tijdens de finale kreeg hij de titel bijzondere prijsdrager. Al in 2011 was hij nummer 1 bij de Deutschen Hochschul - Wettbewerbs orkest-dirigeren in Leipzig, en bij de internationale Dirigenten - Wettbewerb in Boekarest behaalde hij de tweede plaats.* Orfeo ed Euridice (* Von Gluck)(Aken 05-03-2017 / Theater Aachen)
 
* L' Incoronazione di Poppea (*Claudio Monteverdi) (Aken 07-10-2017 / Theater Aachen)