Rizzi - Carlo Rizzi

Carlo Rizzi

dirigent  


Carlo Rizzi werd geboren in Milaan op 19-07-1960. In deze stad studeerde hij aan het conservatorium. Meteen na zijn debuut in 1982 werd hij al een van de beste dirigenten van zijn generatie genoemd. Bijna alle grote orkesten in de wereld hebben wel eens onder zijn leiding gewerkt. Enkele hiervan zijn het Philadelphia Orchestra, de Los Angeles Philharmonic, het London Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch, de Sydney en Melbourne Symphony Orchestras.

Van 1992 tot 2001 was hij dirigent van de Welsh National Opera waar hij onder andere Fidelio, Boris Godunov, Peter Grimes, Tristan und Isolde, The Turn of the Screw, Der Rosenkavalier, Katya Kabanova en Salome dirigeerde. Ook leidde hij in 1994 het bijzondere honderdste Promsconcert in London. Sinds 1996, was hij een regelmatige gast tijdens de concerten van het Edinburgh International Festival, en in Italië dirigeerde hij natuurlijk ook. In dit land van de opera heeft hij bijna in alle theaters gewerkt en de prachtige muziek van alle operacomponisten uitgevoerd. 

In de muziekstudio van Respighi, nam hij de complete L'Arlesienne Suites van (*Bizet) op, en een daarnaast nog tiental opera's.
Een actieve jonge dirigent dus.
 
* Il Viaggio a Reims (*Rossini) (Brussel ??-11-2005 / De Munt / La Monnaie)

* Salomé (*R.Strauss)(Brussel 28-01-2012 / De Munt / La Monnaie)