Raiskin - Daniel Raiskin

Daniel Raiskin.jpg

 

dirigent  


De dirigent Daniel Raiskin van Nederlands - Russische afkomst, studeerde in St. Petersburg altviool en volgde lessen in orkestdirectie bij Lev Savich.
Daarnaast volgde hij diverse masterclasses bij Neeme Järvi, Mariss Jansons, Milan Horvat en Jorma Panula.
Hij bouwde aan zijn carrière door te werken in de belangrijkste concertzalen van Europa, zoals Berliner Philharmonie, Berliner Konzerthaus, Concertgebouw Amsterdam, Musikverein Wien, St. Petersburg Philharmonie, Sala Verdi del Concervatorio Milano, Victoria Hall Geneve, Mozarteum Salzburg.
In de Verenigde Staten stond hij in New Yorks Lincoln Center.
Hij werkte o.a. met de Wiener Symphoniker, het St. Petersburg Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, de Stuttgarter Philharmoniker, het Mozarteum Orchester Salzburg, het Berliner Sinfonie-Orchester, het Beethoven-Orchester Bonn, het Orchestre National de Lille, de Staatskapelle Weimar, de Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz,  het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Noors Radio Symfonieorkest, RTE het National Symphony Orchestra of Ireland, de Norddeutsche Philharmonie, het Tampere Philharmonisch Orkest, het Brabants Orkest, het Prague Symphony Orchestra FOK en het Zagreb Philharmonisch Orkest.
Vanaf het seizoen 2002 / 2003 werkt hij als dirigent voor het Wroclaw Staats Philharmonisch Orkest, en zijn  tournees waarmee hij in Polen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Nederland waren bijzonder succesvol.
Met zijn belangstelling en liefde voor de hedendaagse muziek dirigeerde hij talrijke werken van componisten als Alfred Schnittke, Arvo Pärt, Gija Kantcheli, Mark Anthony Turnage, Aluis Sallinen, Andres Hillborg, Wolfgang Rihm, Sofi a Gubaidulina en Peteris Vasks.
Sinds 2005 / 2006 is hij chef-dirigent van het Staatsorchester Rheinische Philharmonie te Koblenz.


 

*  Carmen (*Bizet) ( Eindhoven 19-05-2007 / Stadsschouwburg / Opera Zuid )