Rizzo - Pietro Rizzo

Pietro Rizzo.jpg

dirigent 
 

Pietro Rizzois geboren in Rome (1973). Na een studie als violist aan het Conservatorio Nazionale Santa Cecilia in Rome studeerde Pietro Rizzo aan de Accademia Musicale Chigiana in Siena, en aan de Southern Methodist University in Dallas, waar hij in 1996 zijn studie afsloot als "Master of Music". Van 1997 tot 2000 volgde hij zijn studie voor dirigent aan de Sibelius - Akademie in Helsinki bij Jorma Panula en Leif Segerstam. Vanaf 2000 is hij als dirigent verbonden aan de Finnischen Nationaloper.

Als gastdirigent gaf hij ook leiding aan bijna alle Finse orkesten, en daarnaast aan de Rimsky-Korsakow-Staatsoper in St. Petersburg, de Volksoper Wien en bij het Rossini Opera Festival. Hij dirigeerde de Litausche National-Philharmonie, het Sinfonie-Orchester Giuseppe Verdi di Milano, het orkest van het Teatro Comunale di Bologna en het Orquesta Joven de la Sinfonica de Galicia. Sinds 2002 is hij gastprofessor aan de Vlaamse Opera in Gent.

Andere engagementen waren Il Turco in Italia aan der Volksoper Wien, Il Viaggio a Reims aan de Finnischen Nationaloper en in 2004 Cavalleria Rusticana en Pagliacci bij het Savonlinna Opern-Festival in Finnland met een tournee naar Dalhalla in Zweden. Sinds september 2003 is hij eerste kapelmeester aan het Aalto-Theater Essen, waar hij o.a. Cavalleria Rusticana / Pagliacci, Carmen,  Rigoletto, Andrea Chénier, en de balletproducties  Roméo and  Julia, en Cinderella dirigeerde.
 

* Cavalleria Rusticana (*Mascagni) (Essen 30-06-2004 / Aalto-Musiktheater Essen)

* I Pagliacci (*Leoncavello) (Essen 30-06-2004 / Aalto-Musiktheater Essen)  

* A Midsummer Night`s Dream (*Britten) (04-02-2005 / Aalto-Musiktheater Essen)  

* Lucia di Lammermoor (*Donizetti) (Essen 26-03-2006 / Aalto-Musiktheater Essen) 
* Lucia di Lammermoor (*Donizetti) (Essen 08-04-2006 / Aalto-Musiktheater Essen)