Henschel - Dietrich Henschel

Dietrich Henschel

bariton  

Dietrich Henschel (ooit nog een leerling van de grote Fischer-Dieskau, begon zijn internationale carrière met de overname van de titelrol van Prinz von Homburg (*Henze) aan de Deutschen Oper Berlin en in Doktor Faust (*Busoni) aan de Opéra de Lyon.

Hierdoor kreeg hij rollen aangeboden in de grote operahuizen in Parijs. Hier zong hij in Alcèste (*Gluck), en in Die schweigsame Frau onder Christoph von Dohnanyi en in Pelleas und Mélisande onder de legendarische regie van Robert Wilson. Dietrich Henschels uitgebreide repertoire omvat partijen van (*Monteverdi) (*Mozart) (*Rossini) (*Wagner) en van (*Strauss).

Hij zong o.a. in Berlijn, Amsterdam, Geneve, Zürich, Parijs, bij de Festspielen in Aix-en-Provence en Salzburg, en bij Maggio Musicale Fiorentino met dirigenten als Harnoncourt, Gardiner, Eschenbach, Dohnanyi, Nagano, Thierelammn en Mehta.

Sindsdien hebben lied- en concertzang zijn interesse. Zijn vaste partners aan de piano zijn Irwin Gage, Fritz Schwinghammer, Helmut Deutsch en Shinya Okahara. Zijn toneelmatige uitvoering van (*Schubert) Winterreise zorgde voor grote opwinding en wordt inmiddels op veel plaatsen in Europa uitgevoerd.

Voor CD' s zong Dietrich Henschel o.a. liederen van (*Schubert), (*Wolf) en (*Mahler). Voor de volledige opname van Doktor Faust (*Busoni) onder de leiding van Kent Kagano ontving hij een Grammy (2000).

In Keulen zong Dietrich Henschel in het seizoen 2002/2003 weer de rol van Don Giovanni. 
 

* Don Giovanni (*Mozart)(Keulen 17-11-2002 / Bühnen der Stadt Köln)(Don Giovanni)(bariton)