Haag - Michael Haag

Michael Haag h

bas  

Michael Haag geboren in Trier, kreeg in deze stad zijn eerste lessen in muziek als lid van de Trierer Sängerknaben. Gelijktijdig met zijn studie Bedrijfswetenschappen volgde hij in Luxemburg een opleiding tot zanger. Hij nam deel aan meerdere meestercurcussen en won prijzen bij verschillende meesterklassen.

Van 1997-1999 was hij verbonden aan het opera-ensemble in St. Gallen, en in de drie jaren die hierop volgden werkte hij op vrijwillige basis. Gastoptredens brachten hem in Düsseldorf, Münster, Mannheim en Luxemburg, en eveneens werkte hij mee aan de producties van Festspielen.

Michael Haag in ook bekend als concert en liederenzanger, en was te zien in o. a. de Tonhalle Düsseldorf, de Kölner Philharmonie, de Münchner Herkulessaal, in verscheidene Europese landen en de USA. Tot zijn repertoire behoren rollen in Le Nozze di Figaro, Don Giovanni, Die Zauberflöte, Il Barbiere di Siviglia, Don Pasquale, Don Carlos, Die verkaufte Braut, Madama Butterfly, Salome en Das Rheingold

Sinds het seizoen 2002/2003 is Michael Haag verbonden aan het Aalto-Musiktheater Essen. Hij zong hier o.a. als Eremit in Der Freischütz, Zuniga in Carmen, Don Alfonso in Così Fan Tutte, Valton in I Puritani, Don Fernando in Fidelio en als Hans Schwarz in Die Meistersinger von Nürnberg.

Het seizoen, 2004/2005 was hij weer te horen als Hans Schwarz in Die Meistersinger von Nürnberg, als König von Schlummerland in Das Traumfresserchen, als Notaris in Die Rosenkavalier, Fléville in Andrea Chénier, Baron Mirco Zeta in Die Lustige Witwe, en als Spreker in Die Zauberflöte. Ook stond hij op de bühne als Snug in A Midsummer Night's Dream, en als Harrison Howell in Kiss me, Kate de musical van (*Cole Porter).

In Essen werkte hij in het seizoen  2006/2007 mee in o.a. Jesus Christ Superstar, Tosca en La Fanciulla del West.
 

* A Midsummer Night`s Dream (*Britten)(04-02-2005 / Aalto-Musiktheater Essen)(Snug)(bas)  

* La Fanciulla del West (*Puccini)(Essen 27-11-2006 / Aalto-Musiktheater Essen)(Larkens)(bas)
 
* Semele (*Händel)(Essen 31-05-2008 / Aalto-Musiktheater Essen)

* Turandot (*Puccini)(Essen 03-10-2008 / Aalto-Musiktheater Essen)(een Mandarijn)(bas)
 
* Un Ballo in Maschera (*Verdi)(Essen 20-05-2009 / Aalto-Musiktheater Essen)(Tom)(Graaf Horn)(bas)

* La Traviata (*Verdi)(Essen 12-05-2012 / Aalto-Musiktheater Essen)(Dokter Grenvil)(bas)