Hobbs - Dara Hobbs

Dara Hobbs.jpg

sopraan


Deze Amerikaanse sopraan volgde haar zangopleiding aan de Northwestern Universität in Evanston, illinois in de USA. Gelijktijdig studeerde ze Europese vertellingen en werd zij als lid van de "National Honer Society"geëerd. Hierna sloot zij haar studie aan de Northwestern Universität af met een meestertitel als zanger.

Zij kreeg een studiebeurs bij de Metropolitan Opera, waarmee zij terecht kwam in Graz, aan het American Institute of Musical Studies. Zij behaalde prijzen bij vele wedstrijden en deed toneelervaring op in het koor van de Lyric Opera van Chicago, aan de Chicago Opera en de Sarasota Opera.

Tot haar repertoire behoren rollen als Rosalinde in Die Fledermaus, Agathe in Der Freischütz, Amalia in Un Ballo in Maschera en nog vele andere rollen. Ook als concert- oratorium- en liedzangeres werd zij bekend. Zij zong o.a. "Ein Deutsches Requim'' van Brahms, "Elias" en "Paulus" van Mendelssohn, de "Wesendonck-Lieder" van Wagner en de "Vier Letze Lieder" van R. Strauss.

Sinds 2007/2008 is zij verbonden aan den Vereinigten Städtischen Bühnen Krefeld en Mönchengladbach. Dara Hobbs was hier te bewonderen als Toca, en als Ariadne in Ariadne auf Naxos. Deze laatste rol zong zij ook in juli 2008 aan de Oper Leibzig.

In oktober 2008 behaalde zij de Förderpreis der Freundeskreise van de theaters Krefeld en Mönchengladbach.* Die Verkaufte Braut (*Smetena)(Krefeld15-03-2008 / Theater Krefeld)

 
* Don Carlos (*Verdi)(Krefeld 17-01-2010 / Theater Krefeld)(Marie)(sopraan)

 
* Die Liebe zu den drei orangen (´Prokofjev)(Krefeld 19-12-2010 / Theater Krefeld)(Fata Morgana)(sopraan)
www.darahobbs.com