Hörl - Andreas Hörl

Andreas Hörl h

bas  

De bas Andreas Hörl, geboren in München, behaalde zijn diploma als verzekeringsagent en nam daarnaast privé zanglessen bij Hans Wilbrink. Hij studeerde van 1997-1999 bij Kurt Moll aan de Hogeschool voor Muziek in Keulen en nam deel aan vele meestercursussen, o.a. bij Reinhard Leisenheimer, Mechthild Gessendorf, Harald Stamm en Jan Hendrik Rootering.

Na zijn opleiding werd hij lid van de Internationale Opernstudio van de Hamburgischen Staatsoper. Tijdens zijn verbintenis aan deze operastudio, van 2001-2004 zong hij o.a. als Zauberer Tschelio in Die Liebe zu den drei Orangen, hotelmanager in Powder her Face (*Thomas Adés), als Biterolf in Tannhäuser, als Warlaam in Boris Godunow (*Modest Mussorgsky), als Seneca in L'Incoronazione di Poppea, als Athlet in Lulu en als Octavius in Der lächerliche Prinz Jodelet. In Frankfurt, Zürich en Wenen stond hij o.a op de bühne als Osmin.

Sinds het seizoen 2005/2006 is hij lid van het ensemble van de Bühnen der Stadt Köln, en nam de rollen op zich van Fasolt in Das Rheingold, van Pater Guardiano in La forza del destino, Rusticone in La Cifra, en zong hij bij de première van `Gala Gala`. 

* La Cifra (*Salieri)(Keulen 17-06-2006 / Bühnen der Stadt Köln)(Rusticone)(bas)  

* Caligula (*Glanert)(Keulen 14-01-2007 / Bühnen der Stadt Köln)(Cherea)(bas)