Harnisch - Rachel Harnisch

Rachel Harnisch

sopraan


Geboren in Brig (Zwitserland). Zij studeerde aan de Hochschule für Musik in Freiburg bij Prof. Beata Heuer-Christen. In 1997 kreeg zij de Culture-Prize of Canton Wallis en in 1999 de European Culture Promotion Prize in Munchen.

In het seizoen 1999/2000 was zij lid van de Wiener Staatsoper. Zij had haar debuut in Bern met de rol van Pamina in Die Zauberflöte, o.l.v. Miguel Gomez-Martinez. In het Grand Théâtre de Genève zong zij de rol van Antonia in Les Contes d`Hoffmann en als Michaela in Carmen. In 2003 als Mélisande in Pelléas et Mélisande in Bern en als Marzelline in Fidelio bij Maggio Musicale Fiorentino. In Genève Xenia in Boris Godunov, Sophie in Der Rosenkavalier in Essen, Amore in Orfeo ed Euridice in Napels en als Servilla in La Clemenza di Tito in Turijn.

In 2004 aan de Deutsche Oper Berlin en in 2009 aan de Opera National de Paris wederom als Pamina in Die Zauberflöte. In 2007 stond zij op de planken tijdens het Glynbourne Festival als Fiordiligi in Cosi fan Tutte. In 2008 was zij te bewonderen als Marzelline in Fidelio (Modena Ferrara). De vertolking van Blanche in Dialogues des Carmelites was in Bern, van Fidelio in Luzern en Pamina in Toulouse (2010).

Voor Deutsche Grammophon maakte Rachel Harnisch een CD met Mozart aria`s o.l.v. Claudio Abbado.


* Le Duc D`Albe (*Donizetti)(Gent 02-06-2012 / Vlaamse opera)(Hélène)(sopraan)