Hammarström - Kristina Hammarström

Kristina Hammarström.jpg

mezzosopraan / alt


Geboren in Zweden. Kristina Hammarström begon haar carriere als violiste. Pas later werd zij een van de belangrijkste zangeressen uit Zweden met een florisante internationale carriere. Haar perfecte kwaliteiten als muzikant zijn terug te leiden naar deze optredens als violiste, en door de sensationele rollen die zij vertolkte werd zij overal waar zij werd uitgenodigd met warmte ontvangen. Zij zong in de Bastille Opera Parijs, in de Wiener Kammeroper, de Operahuizen in Lausanne, Dublin, Düsseldorf, Strasbourg en Lübeck.

In 2003 was zij te zien als Diana in La Calisto (*Cavalli) o.l.v. René Jacobs in Luxemburg, als Nerone in Agrippina in de Chicago Opera Theater, en als Octavian in Der Rosencavalier in de Gothenburg opera. In de lente van 2004 maakte zij haar debuut als Penelope in Il ritorno d`Ulisse in Patria in de Munt in Brussel en ging daarna op tournee naar Caen, Luxemburg en New York.

In het seizoen 2006/2007 was zij te zien in Ceilia and The Monkey King in het Drottingholm Court Theatre waar zij ook in 2000 en 2002 optrad als Irene in Tamerlano o.l.v. Christophe Rousset. Andere rollen in latere seizoenen waren die van Teseo in Arianna in Creta (*Händel), Rosina in Il Barbiere di Siviglia aan de Royal Opera in Stockholm, en de titelrol in Ascanio in Alba te Mannheim. In 2009/2010 vertolkte zij de titelrol in Xerxes (*Cavalli) in Parijs, Onario in Ezio (*Händel) in Parijs, Wenen, Montpellier en Herne, en in Rennes de rol van Cecillio in Lucio Silla. In 2010/2011 zong zij aan de Staatsoper Wien en het Theatre Champs Elysees in Parijs de rol van Bradamante in Alcina.

Kristina Hammarström werkte mee aan de CD opnames van o.a. Mitridate Mitridate Rè di Ponto, Lucio Silla en Idomeneo met Adam Fischer en de Danish Radio Sinfonietta.


* Orlando (*Georg Friedrich Händel)(Brussel 28-04-2012 / La Monnaie)