Hubbard - Julian Hubbard

Julian Hubbard

tenor


Geboren op 15-02-1955. Als bisschop verbonden aan de Angelikaanse kerk van Oxford. Hij studeerde aan het Emmanuel College in Cambridge. In 1982 werd hij tot priester gewijd en begon zijn carriere als predikant in St. Diones, Parson`s Green. Hij was leraar in Wycliffe Hall en Oxfort van 1981 tot 1984, daarna alleen in Oxfort tot 1989. Hij was Vicaris van Bourne dat op dat moment een Canon Residentiary van Guildford Cathedral was.

Hubbard studeerde aan het Royal College of Music en de Music and The National Opera Studio, en werd nin het bijzonder gesteund door het Peter Moores Foundation en de Scottish Opera Endowment Fund. Privé studeerde hij met Janice Chapman. De rollen die hij vertolkte waren o.a. als Fiorello in Il Barbiere di Siviglia bij de Englisch National Opera, als Snaunard in La Boheme in de Scottisc Opera, Jager in Rusalka in La Monnaie, Duke of Nottingham in Roberto Devereux (*Donizetti) tijdens het Opera Holland Park, Melisso in Alcina en vele andere rollen.

Ook zong hij solo concertwerken waaronder het Requiem van Fauré en Duruflé, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Elijah van Mendelssohn, Petite Messe Solennelle van Handel, Winterreise van Schubert, de Mattheus Passion van Bach, het War Requiem  van Britten.

Bovendien acteerde hij als voordracht-kunstenaar aan de Wigmore Hall en Snape Maltings. Op de BBC Radio 3 was hij te horen in het programma "In Tune"


* Salomé (*R.Strauss)(Brussel 28-01-2012/ De Munt / La Monnaie)(Cappadocier)(tenor)