Heuzenroeder - John Heuzenroeder

John Heuzenroeder 1.jpg

tenor


John Heuzenroeder is lid van het Dortmund Theater Ensemble (Duitsland). Hij zong hier de rol van Freddy in My Fair Lady, en bereidde zich voor op rollen in o.a. Pagliacci en Die Verkaufte Braut.

Hij ontving de titel Bachelor of Musik Performance Honers van de VCA, (Australië), en zijn titel als Master van de RSAMD in Glasgow.

Bij de BBC nam hij deel aan een Masterclass met Sir Thomas Allen in het Linbury Theatre, Covent Garden. Daarnaast volgde hij lessen bij Benjamin Luxon, Joan Sutherland.

De afgelopen tien jaar was hij afwisselend in zijn geboorteland Australië en Europa. In 2006 zong hij de titelrol in The Rakes Progress, gedirrigeerd door Richard Hickox, in de Glynbdebourne Productie, onder de regie van John Cox, en in de Opera Australië stond hij op de buhne als Don Ottavio in Don Giovanni.

In de rol van Tamino in Die Zauberflöte trad hijop in Duitsland, Polen, en in 2005 voor Opera in the Park, (West Australië. Ook was hij te bewonderen als Fernado in Cosi Fan Tutte, Rodolfo in La Bohème, Almaviva in Il Barbiere di Siviglia, Quint in The Turn of the Screw, Fenton in Falstaff, en in Werther en Candide.

Tijdens concerten bracht hij veel cantates van Bach ten gehoren en ander vocaal werk. Hij zong aria`s van de Messiah van Handel bij vele gelegenheden, en houdt ervan om nieuw werk te brengen.

John Heuzenroeder woont nu in Berlijn, samen met zijn familie.

 
*  Die Meistersinger von  Nürnberg (*Wagner)(Keulen 26-09-2009 / Bühnen der Stadt Köln)(Ulrich Eiszlinger)(tenor)