Hendricks - Scott Hendricks

Scott Hendricks.jpg

bariton


Geboren in San Antonio (Texas), is een van de meest veelzijdige baritons van dit moment. Voor hij begon aan zijn internationale carrière werkte hij drie seizoenen lang eerste solist bij de Oper Köln. Daarna was hij te zien in de rollen van Rigoletto, Germont, Eugen Onegin en Posa in de San Francisco Opera, de Houston Grand Opera en de Santa Fe Opera. Het Klangbogen Festival in Wenen, de Welschh National Opera en de Vlaamse opera, waar hij de titelrol speelde in Richard III (Battistelli). Ook was hij te zien in de rol van Conte di Luna in Der Troubadour en als Scarpia in Tosca bij de Bregenzer Festspielen.

Eerder debuteerde hij aan de Washington Opera als Sharpless in Sophie`s Choise o.l.v. Placido Domingo, aan de Opéra National de Lilli als Germont en aan de Nederlandse Opera in Die Gezeichneten.

In 2009/2008 was hij te  zien als Yletsky in Pique Dame tijdens het Saito Kinen Festival met Seiji Ozawa, als Posa bij de Canadian Opera Company, als reiziger in Tot in Venedig in het Teatro del Liceu in Barcelona, als Silvio in I Pagliacci in de San Diego Opera en tijdens een optreden met het Phoenix Symphony Orchestra in A Navajo Otario (*Mark Grey). In 2009 had hij zijn debuut aan de Opera National de Paris als Scarpia in Tosca, de titelrol in König Roger tijdens de Bregenzer Festspielen. Daarna stond hij op de buhne met grote rollen zoals Macbeth, Jochanaan in Salome,en Conte di Luna allemaal in La Monnaie in Brussel. Aan de Bayerischen Staatsoper debuteert hij als Scarpia in Tosca en in 2011 kwam hij terug bij de Bregener Festspielen als Carlo in Andrea Chenier.


* Salomé (*R.Strauss)(Brussel 28-01-2012/ De Munt / La Monnaie)(Jochanaan)(bariton)