Krawetz - Alexander Krawetz

Alexander Krawetz

tenor


Geboren in Odessa (Oekraïne). Hij studeerde aan het Concervatorium van Moskou en ging vervolgens naar het Mozarteum in Salzburg. Lange tijd was hij lid van de Operastudio van de Bayerische Staatsoper (München). In 1987 had hij zijn debuut als Lenski in Eugen Onegin in de Opera van Thermopol. In 1990/1991 zong hij als Alfredo in La Traviata in de Opera van L`Vov. In 1994/1995 werd hij lid van het operagezelschap van Osnabrück. Hierna had hij meerdere optredens in Duitsland en Oostenrijk, o.a. als Sir Toldo in Francesca da Rimini (*Zandonai) bij de Bregenzer Festspiele, Belfiore in La Finta Giardiniera in Klagenfurt en als Sinovi in Lady Macbeth aus Minsk in Bonn.

Van 1996 tot 1998 was Krawetz lid van de Deutsche Oper am Rhein (Düsseldof en Duisburg). Hierna was hij te zien in Die Soldaten (*Zimmerman) in Basel, als Mime in Siegfried te Kassel, Normano in Lucia di Lammermoor in de Komische Oper Berlin, Spoletta in Tosca en Spalanzie in Les Contes d`Hoffmann tijdens het Festival van Orange. In Caen stond hij op het toneel als Dr. Cajus in Falstaff, In Lausanne als Politieofficier in De Neus (*Sjostakovitsch) in Luik en Genève in Eugen Onegin. In De Neus was hij ook te zien in de Staatsoper Berlin, en met de productie uit Lausanne zong hij in 2004/2005 in meerdere theaters in Frankrijk.

Door de Nederlandse Opera werd hij uitgenodigd voor de rol van schoolmeester in Het Sluwe Vosje, en als dronkaard in Lady Macbeth aus Minsk.


* Der Rosenkavalier (*R Strauss)(Düsseldorf 25-01-1998 / Deutsche oper am Rhein)(Valzacchi)(tenor)

* Salomé (*R.Strauss)(Brussel 28-01-2012/ De Munt / La Monnaie)(Jood 4)(tenor)

* Lucrezia Borgia (*Donizetti)(Brussel 23-02-2013/ De4 Munt / La Monnaie/Cirque Royal)(Rustighello)(tenor)