Kristinsson - Bjarni Thor Kristinsson

bas


Geboren in IJsland 1967. Tijdens zijn  studie aan de Söngskolinn in Reykjavik studeerde hij zang en hij kreeg daarnaast lessen van Helene Karusso en Curt Malm in Wenen. Vanaf 1997 tot 2003 was hij verbonden aan de Volksoper Wien, en zong daar verschillende belangrijke rollen waaronder die van John Fallstaff in Die Lustigen Weiber aus Windsor, Sarasto in Die zauberflöte, Dulcamara in L`Elisir d`Amore  en de titelrol in Il Turco in Italia.

De pers kreeg belangstelling voor hem na 3 nieuwe uitvoeringen. De rol van Zettel in A Midsummer Night`s Dream, als de monnik Pimen in Boris Godunov (o.l.v. Harry Kupfer), en als Pogner in Die Meistersinger von Nürnberg

In de rol van Bett in Zar und Zimmermann debuteerde hij aan de Staatsoper Berlin, en door zijn rol als Osmin in de nieuwe produktie van Die Entführung aus dem Serail (2000) verwierf hij grote bekendheid. Vele grote rollen volgden, in Daland, Verona, Rome, aan de Bayerischen Staatsoper München, in Chicago, en de Opéra Bastille.

In het seizoen 2005/2006 zong hij o.a. als Gurnemanz in Parsival (Barcelona). als Rocco in Fidelio  (Hamburg). In het seizoen 2006/2007 vertolke hij de rol van Ochs in Die Rosenkavlier (Dortmund en Berlijn). Hij zong als Liceu in Der Fliegende Holländer (Daland), als Pfafner in Siegfried (Venetie), en tijdens de Wiener Festwochen als Bartolo in Le nozze di Figaro.

In 2007/2008 zong hij in een niewe productie van Der Freischütz in het New National Theater Tokio, en als Omin in Die Entführung aus dem Serail (La Coruna).
 

*  Die Meistersinger von  Nürnberg (*Wagner)(Keulen 26-09-2009 / Bühnen der Stadt Köln)(Veit Pogner)(bas)