Kang - Yosep Kang

Yosep Kang

tenor


De tenor Yosep Kang studeerde zang in Seoul, Salzburg en Berlijn. Bij internationale wedstrijden won hij meerdere prijzen, o.a. de G.B. Viotti, Vercelli in 2000, Belvedere, Wenen in 2001, De Wolfgang Amadeus Mozart Wettbewerp, Salsburg 2002. Het Concurso International de Canto, Barcelona 2003 en de Internationale zangwedstrijd Ferruccio Tagliavini, Graz 2004.

Vanaf 2014 werd hij bekend door optredens in heel Europa. In 2014 debuteerde hij bij de Vienna State Opera als Rodolfo in La Bohème waar hij samen zong met Angela Gheorghui, en hij keerde daar later terug met de Titelrol in Les Contes D`Hofmann in mei 2014.
In de Batavian State Opera in München was hij te zien als Duke in Rigoletto, De Italian Singer in Der Rosenkavalier en in januari 2015 als Arnold In Guilliome Tell. Deze rol voegde hij toe aan zijn repertoire in september 2014 bij een nieuwe productie in de Oper Graz.In de Semper Oper. In Dresden was hij te zien in La Bohème en Der Rosenkavalier, in de Leipzig Oper als Rigoletto,

Bij een concert tijdens de Festspielen in Baden Baden zong hij de rol van Tebaldo in I Capuletti e I montecchi (*Bellini) en met een debuut in de Opera de Geneve in diezelfde rol. In februari 2015 trad Kang voor de eerste keer op in de Rome opera als Rigoletto.
Bij de Deutsche Oper am Rhein had hij zijn debuut als Alfredo in La Traviata.

In Dresden zal hij daarna de Stabat Mater van Rossini zingen o.l.v. Myung Whun Chung,  In het seizoen 2015/2016 werkte hij mee in de Hamburg State Oper bij een nieuwe productie van Guillaume Tell. Bij de Bavarian State Opera kwam hij terug met de rol van Rigoletto. In de Australian Opera in Sydney debuteerde in La Bohème. In Nederland trad hij op in Der Rosenkavalier, in de Semper Oper in La Traviata en bij de Deutsche Oper Berlin in Lucia di Lammermoor.

 


 

* Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Düsseldorf 17-06-2016 / Oper am Rhein)(Edgardo di Ravenswood)(tenor)