Kermes - Simone Kermes

Simone Kermes.jpg

sopraan


Geboren in Leipzich, de stad waar zij ook ging studeren aan de University of Music and Theatre `Felix-Mendelssohn Bartholdy`. Haar lerares was Helga Forner. Zij is een van de meest gevraagde sopranen voor dramatische- en coloratuur rollen. Haar opmerkelijke stem mogen we zeker beschouwen al virtuoos en uitermate geschikt voor het werk van de grote barok-meesters Handel en Vivaldi, maar ook voor de concert-aria´s van Mozart Haydn en Beethoven.

Bij de Felix-Mendelssohn Bartholdy Competitie in Berlijn won zij de eerste prijs, en zij behoorde ook tot de winnaars bij de de Internationale Johann Sebastian Bach Competitie in Leipzich (1996). Al tijdens haar studie was zij actief en deed zij haar eerste ervaring op bij concert-optredens.

Simone Kermes was te horen in New York, Parijs, de operahuizen in Duitsland, Lissabon, en Kopenhagen, waar zij zong als Contance, Fiordiligi, Donna Anna, Giunia, Rosalinde, Lucia, Gilda, Anna Truelove, Alcina en Laodice.

In heel Europa, de USA en Japan gaf zij concerten. Tijdens solo concerten stond zij op de buhne met recitels in de Carnegie Hall New York, de Great Hall van het Mosco Concervatorium, de Tchaikovsky Hall Moscow, het Palace of Musik Barcelna en de kerk in Dresden.

Bij internationale festivals werkte zij o.l.v. Riccardo Chailly, Lorin Maazel, Toedor Currentzis, Mikhail Pletnev. Leopold Hager, Raphael Frühbeck, Stevan Sloane en vele anderen.

Zij nam verschillende CD´s op met werk van Vivaldi tot Engelbert Humperdinck, in samenwerking met radio en TV. Voor solo-albums ontving zij verschillende internationale prijzen, zoals de Echo Prize, de annual German Record Critic´Award, de Choc le Monde de la Musique, de Diapason´Or, de BBC musik choise en de Gramaphone-Disc van de maand.


Eindhoven 08-10-2010 (Feestelijk Openingsconcert vernieuwde Muziekgebouw)