Konieczny - Lukasz Konieczny

Lukasz Konieczny a 1.jpg

bas


Geboren in 1985 in Lodz (Polen). Lukasz Konieczny volgde een opleiding aan de Musikakademie Karol Lipinski in Breslau. Zijn leermeesters waren Prof. Christian Elsner en Prof. P. Lykowski. In 2009 haalde hij hier zijn diploma. Ook volgde hij meerdere masterclassen bij zangers en pedagogen, o.a. bij Prof. Christian Elsner, David Syrus in Covent Garden, Gunula Hintz, Jane Henschel, Linda Watson, Frans Grundheber, Yaron Windmüller, Deborah Polansky en privé bij Malcolm Smith.

Zijn eerste optreden was in Moses und Aron (*Schönberg) in Düsseldorf. In 2008 was de vertolking van Pawel in de "St, Mark Passion" (*Pawel Mykietyn) tijdens het Wratislavia Festival in Wroclaw (Polen). Dit werk werd ook opgevoerd tijdens het Warchau Autumn Festival en het concert werd live uitgezonden op de Poolse TV. Als zanger was trad hij op in o.a. Dresden Krakau en Brelau. In 2010 kreeg hij een speciale prijs uitgereikt bij de internationalen Liedwettbewerp in Istanbul.

Op zijn repertoire vinden we ook talrijke opera uitvoeringen die hij heeft vertolkt. o.a. Seneca in L`incoronazione di Poppea (*Monteverdi), Caronte en Plutone in L`Orfeo, Masetto in Don Giovanni, Graaf Ceprano in Rigoletto. In het seizoen 2009/2010 kwam Lukasz Konieczny bij de operastudio van de Deutsche Oper am Rhein en sinds het seizoen 2011/2012 is hij hier lid van het vaste ensemble. Hij zong hier als oude dienaar in Elektra, Jood in Salomé, Eenarmige in Di Frau ohne Schatten, Sciarrone in Tosca, Sarito in Die Zäuberflöte voor kinderen, Bonze in Die Nachtegall (*Strawinsky), Oppasser van het gekkenhuis in The Rake`s Progress, Masetto in Don Giovanni en Reinmar von Zweter in Tannhäuser.


* Rigoletto (*Verdi)(Düsseldorf 05-01-2013 / Deutsche Oper am Rhein)(Graaf Ceprano)(bas)

* Carmen (*Bizet)(Düsseldorf 26-02-2016 / Deutsche Oper am Rhein)(Zuniga)(bas)


Homepage: www.lukaszkonieczny.eu/