Kirch - Daniel Kirch

Daniel Kirch.jpg

tenor


Daniel Kirch werd geboren in Keulen en studeerde muziek acteren, zingen, dansen en leiding geven aan de Hogeschool voor muziek in Keulen bij Hans Sotin, en in Berlijn. In 1996 was hij een van de winnaars van de "VDKM Bundeswettbewerb Gesang Berlin". Het resultaat hiervan was dat hij werd uitgenodigd voor concerten, recitels bij de radio-prodducties van de WDR, NDR en MRD.

In het seizoen 1997/1998 werd hij lid van de Komische Oper Berlin. Hij stond op de buhne in de rol van Ferrando, Fenton, Truffaldino en Johannes in Saul (*Händel). Hij zong o.l.v. bekende dirigenten, waaronder Lothar Zagrosek, Kent Nagano, Ulf Schrimer, René Jacobs, Claudio Abbado en vele anderen. De regisseurs waarmee hij werkten waren Robert Carsen, Andreas Homoki, Günter Krämer, Christov Loy, Michael Thalheimer em David Pountney.

Met gastoptredens kwam hij in de Deutsche Staatsoper Berlin, het Operahaus Zürich, de Deutsche Oper Berlin, de Oper Leibzig, de Oper der Stadt Köln, bij de Nederlandse Reisopera, het Opernhaus Düsseldorf, La Monnaie in Brussel en het Gran Teatro Liceu in Barcelona, de Bayerische Staatsoper München en de Wiener Staatsoper.

Een deel van zijn talentvolle optredens is op CD en DVD opgenomen bij Capriccio, Wergo, HR en Naxos. In het seizoen 2010/2011 neemt hij de rol van de jonge Prins op zich in Die Liebe zu den drei Orangen.
 

* Die Liebe zu den drei orangen (*Prokofjev)(Krefeld 19-12-2010 / Theater Krefeld)(de Prins)(tenor)