Karl - Natalie Karl

Natalie Karl.jpg

sopraan  

Natalie Karl werd geboren in San Remo (Italië). Zij studeerde aan de Muziekhogeschool van Stuttgart bij Luisa Bosabalian en ze is laureaat van verschillende internationale zangwedstrijden. Na haar studies werd zij vrijwel onmiddellijk ensemblelid van de Opera te Keulen.

Belangrijke sopraanpartijen waren o.a. Susanna in Le Nozze di Figaro, Blonde in Die Entführung aus dem Serail, Olympia in Les Contes d'Hoffmann, Lauretta in Gianni Schicchi, Nannetta in Falstaff, Gilda in Rigoletto en Norina in Don Pasquale. In de nieuwe productie van Don Giovanni, o.l.v. David Alden zong zij weer de rol van Zerlina.

Sinds het seizoen 2002/2003 is Natalie Karl werkzaam op zelfstandige basis. Met de rol van Adina in L'elisir d'amore debuteerde ze in het Teatro Filharmonico van Verona (Italië). In het Teatro Reggio di Parma zong ze Blonde in Die Entführung aus dem Serail. Blonde is de lievelingsrol van Natalie Karl geworden. Deze rol zong zij op het Mozartfestival Schönbrunn, in de Opera van Bonn, de Staatsopera van Berlijn en in de Semperoper te Dresden. Bij dit laatste operahuis is Natalie Karl vaste gast.

In 2003 maakte zij haar debuut aan de Staatsopera van München als Frasquita in Carmen en aan de opera van Zürich in Das Rheingold, regelmatig in samenwerking met de dirigent James Conlon. Als trouwe gast van de Kölner Philharmonie stond ze op de buhne onder leiding van James Conlon tijdens uitvoeringen van o.a. Der Traumgörge (*Zemlinski) en Lulu (*Alban Berg). Beiden zijn ook op CD uitgebracht. Weer onder de leiding van Conlon had zij haar debuut in het Palais Garnier te Parijs in de rollen van Le Feu en Le Rossignol in L'Enfant et les Sortilèges.

Ook zingt Natalie Karl geregeld oratoria en recitals in de prestigieuze zalen van de Alte Oper Frankfurt, het Festspielhaus van Baden-Baden en het Palau de Musica in Barcelona.


*  Die Entführung aus dem Serail (*Mozart)(Keulen 03-03-2002 / Bühnen Stadt Köln)(Blondchen)(sopraan)  

*  Don Giovanni (*Mozart)(Keulen ?-11-2002 / Bühnen der Stadt Köln)(Zerlina)(sopraan)  

*  Hänsel und Gretel (*Humperdinck)(Gent 10-01-2004 / Vlaamse opera)