Kupfer - Michael Kupfer

Michael Kupfer.jpg

bariton

Michael Kupfer is In 1972 geboren in Ravensburg. Op zijn 20e (1992) ging hij zang studeren aan het Mozarteum in Salzburg. In 1994 vervolgde hij zijn studie in München, en in 1995 werd hij lid van de operastudio van de Bayerischen Staatsoper München. Hij won vele prijzen, waaronder de eerste prijs bij  'Jugend musiziert ' , en hij kreeg een studiebeurs bij het Richard Wagner Verbandes.

Als gast zong Michael Kupfer in de Royal Albert Hall London, in het Concertgebouw Amsterdam, in de Tonhalle Zürich, het Aalto Theater in Essen, aan de Bayerischen Staatsoper München, het Teatro Communale in Bologna.

Vanaf 2000 zingt hij regelmatig tijdens de Tiroler Festspielen Erl. Hier stond hij op de bühne, o.a. als Eisenstein in Die Fledermaus (*Johann Strauß), als Donner en Gunther in Der Ring des Nibelungen, als Kurwenal in Tristan und Isolde en als Klingsor in Parsifal. Hij zong onder de leiding van Marek Janowski, Ingo Metzmacher en Marcello Viotti.

Vanaf het seizoen 2006/2007 hoort Michael Kupfer bij het ensemble van het Theater Krefeld Mönchengladbach. Andere rollen van hem zijn, Ottokar in Der Freischütz, Guglielmo in Così fan tutte, Papageno in die Zauberflöte, Enrico in Lucia di Lammermoor, en Fred Graham (Petrucchio) in Kiss me, Kate. In 2008 kreeg hij de Theater Oscar van de Rheinischen Post, die hem uitriep tot beste zanger.
 

* Der Freischütz (*Von Weber)(15-04-2007 / Theater Mönchengladbach)(Ottokar)(bariton)

* L`Elisir d`Amore
(*Donizetti)(M.Glacbach 17-02-2009 / Theater Mönchengladbach)(Belcore)(bariton)

* Don Carlos (*Verdi)(Krefeld 17-01-2010 / Theater Krefeld)(Rodrigo / Markies de Posa)(bariton)

* Die Liebe zu den drei orangen (*Prokofjev)(Krefeld 19-12-2010 / Theater Krefeld)(Pantolon / Farfarello (bariton)


www.michael-kupfer.de