Kim - Ettore Kim

bariton  

Ettore Kim is geboren in 1965 in Seoel (Korea). Hij debuteerde in het (Nationaal Theater Seoel) als Figaro in Il Barbiere di Siviglia. In 1990 vervolmaakte hij zijn zangopleiding in Italië. Zijn Italiaanse debuut vierde hij dat zelfde jaar in Mailänder (Teatro alla Erbe) in Arlecchinata van (*Antonio Salieri).

Gedurende het seizoen 1990/1991 zong hij in De Scala in Das verratene Meer van (*Hans Werner Henze). Hij won de eerste prijs bij de zangwedstrijd van Salerno, evenals de wedstrijd  'Voci verdiane'  in Busseto. Sindsdien brachten zijn engagementen hem door heel Europa, en ook steeds weer naar Korea.

Hij zong o.a.in Andrea Chenier van (*Giordano) OtelloUn Ballo in Maschera, La  traviata van (* Verdi ) Roberto Devereux en Linda di Chamonix van (* Donizetti). In I puritani (*Bellini) Les Troyens (*Berioz) La bohème (* Puccini).

Zijn frequente samenwerking met Edita Gruberova is op CD opnamen vastgelegd. Verkrijgbaar zijn zo b.v. de Donizetti opera's: Roberto Devereux, Linda di Chamonix, en I Puritani.
 

* Don Sebastiano (*Donizetti)(Aken 10-03-1998 / Theater Aachen)(Camoëns bekend dichter)(bariton)