Kaschenz - Annika Kaschenz

Annika Kaschenz.jpg

mezzosopraan


Geboren in 1978 in Cottbus (Duitsland), de stad waar zij aan het concervatorium piano- en zanglessen volgde. Hierna vervolgde zij aan de hogeschool voor muziek, "Carl-Maria von Weber" in Dresden haar zangstudie, en na haar verhuizing naar Italie behaalde zij in 2005 cumlaude haar tweede zangdiploma als Opera- en Concertzangeres en als zanglerares, aan het Instituto Musicale Pareggiato, "Rinaldo Franci" in Siena.

Annika Kaschenz deed mee aan masterclassen bij Ks. Brigitte Fassbaender, en zij studeerde samen met o.a. de mezzosopraan Jennifer Lamore. Door de Ursula-Ströher-Stiftung in Basel en de Frankfurter ArteMusuca-Stiftung werd zij beloond met een studiebeurs.

In 2008 had zij haar debuut aan het Gran Teatro La Fenice in Venezie in de opera La Rondine (*Puccini). Hier was zij ook te zien als Stephano in Romeo et Juliette (*Gounod), als Feodor in Boris Godunow (*Mussorgski) en als Flora in La Traviata. Aan de Oper Leipzig was zij opnieuw te zien als Suzy en Lolette in La Rondine. In Montpellier en in het Teatro San Carlo in Nepal als Azama, de Prinses in Semiramide (*Rossini).

In Triest zong zij in het Teatro Verdi de rol van Smeton in Anna Bolena, Altichiara in Francesca da Rimni (*Zandonai), Mrs. Nolan in The Medium (*Menotti), La Ciesca in Gianni Schicchi, Alisa in Lucia di Lammermoor, en Giovanna in Rigoletto.

Annika Kaschenz werkte onder de leiding van vele bekende dirigenten en regisseurs. Bij aanvang van het seizoen 2012/2013 werd zij lid van het ensemble van de Deutschen Oper am Rhein Düsseldorf, Duisburg.

Daarnaast is zij ook bekend als concertzangeres. Zij zong werk van Satie in de Philharmonie Essen en trad op met het Praags Kamerorkest, het Orkest Filarmonica Italiana en het Sinfonie-orkest van het Staatstheater Cottbus. Als gast stond zij op de planken van belangrijke concertzalen, zoals in Boston, Tallahassee, Detroit, Iowa City, Daytona Bech, Copenhagen, Aarhus (Denemarken), Rotterdam, Milaan, Lugano, Londen, Cambridge, Norwich, Edenburgh en Leiceter.
 
 


* Rigoletto (*Verdi)(Düsseldorf 05-01-2013 / Deutsche Oper am Rhein)(Giovanna)(mezzosopraan)

* Il Trittico - Suor Angelica (*Puccini)(Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein)(Suor leermeesteres)(mezzosopraan)


Homepage: www.annikakaschenz.com