Kremer - Annemarie Kremer

 Annemarie Kremer

sopraanVolgens haar moeder zong Annemarie al voor zij kon praten. Zij was tien jaar toen zij op piano- en dansles ging. Op haar zeventiende ging zij naar het concervatorium in Maastricht waar zij zangles kreeg vam Mya Besselink en toen zij achtien was kwam zij bij de Nederlandse Opera Studio. Na haar studie, en stem-training van de tenor Carlo Bergonzi en Christina Deutenkom kreeg zij een contract aangeboden bij de Stadttheater Aachen. Zij had hier haar debuut als Ilia in Idomoneo. Deze start was succesvol, en zij kreeg rollen aangeboden in heel Europa. Zo was zij o.a. te zien als Donna Anna en Donna Elvira in Don Giovanni, in de de titelrol in Rusalka (2007) en Marie in La fille du Régiment. Annemarie Kremer vertolkte veel rollen bij Opera Zuid.

Zij begon steeds meer dramatische partijen te zingen en oogste daarmee veel succes, vooral in Duitsland. Ook als Madama Butterfly, waarmee zij in 2007 haar debuut maakte in Amerika werd groots ontvangen, en in 2008 (het Puccini-jaar) behaalde zij veel triomfen met deze rol. In 2009 stond zij voor het eerst in Dortmund in de titelrol in Tosca, wat haar  internationale bekendheid gaf en nieuwe optredens als Tosca opleverde o.a. in Stuttgard, Wiesbaden en Freiburg.

In maart 2010 durfde zij het aan om de loodzware titelrol te zingen in Norma en later dat jaar debuteerde zij in Stuttgard als Luisa in Luisa Miller (*Verdi). In 2011 zong zij de titelrol in Die Marquise von O... (*René Koering) een wereldpremiere in de Opera van Monte Carlo. In 2012 had zij haar debuut als Salomé in de Volksoper in Wenen, en in het seizoen 2012/2013 was zij te zien als Donna Elvira in Budapest, Madama Butterfly in Essen, Tosca in Klagenfurt en als Odabella in Atilla in Zwitserland.


* Rusalka (Dvořák)(Eindhoven 15-03-2007 / Stadsschouwburg / Opera Zuid)(Rusalka)(sopraan)

* La Fille du Regiment (Donizetti)(Düsseldorf 27-03-2020 / Oper am Rhein)(Marie). (sopraan)(afgelast vanwege corona griep)