Kuncio - Katarzyna Kuncio

Katarzyna Kuncio prima.jpg

mezzosopraanDe in Polen geboren mezzosopraan Katarzyna Kuncio studeerde in Posen en in Wenen. Zij volgde meerdere masterclassen. o.a. bij Brigitte Fassbaender, Gundula Janowitz, Theo Adam en Ernst Haeflinger. In 1997 won zij de eerste prijs bij de Schubert-zangwedstrijd in Osaka.

Al tijdens haar studie werkte zij bij meerder producties van de Wiener Kammeroper en de Wiener Volksoper. Op haar repertoire staan o.a. de rollen van Dorabella in Cosi fan tutte, Olga in Eugen Onegin, Nicklaussse in Les Contes d`Hoffmann, Hänsel in Hänsel und Gretel, Cherubino in Le nozze di Figaro, Anna in Les Troyens (*Berlioz), Octavian in Der Rosenkavalier, Mercedes in Carmen en Orest in La belle Hélène (*Offenbach).

Van 1998 tot 2004 was zij lid van het ensemble van het Stadtthater Bremerhaven, en sinds het seizoen 2004/2005 is zij verbonden aan de Deutsche Oper am Rhein. In het seizoen 2012/2013  was zij te bewonderen in de rol van Magda in Elektra (*Strauss), Grimgerde in Die Walküre, Hänsel in Hänsel und Gretel, Maddalena in Rigoletto, Souere Jeanne in Les Dialoges des Carmélites (*Poulenc) Page in Salomé en als Laura in Luisa Miller (*Verdi).* La Finta Giardiniera (*Mozart)(Düsseldorf 29-06-2009 / Deutsche Oper am Rhein)(Don Ramiro)(sopraan)

 
* Rigoletto (*Verdi)(Düsseldorf 05-01-2013 / Deutsche Oper am Rhein)(Maddalena)(mezzosopraan)

 
* Il Trittico - Gianni Schicchi (*Puccini) (Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein)(Ciesca)(sopraan)
* Il Trittico - Il Tabarro ( *Puccini)(Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein)(La Frugola)(mezzosopraan)

 
* Die Götterdämmerung (*Wagner)(Düsseldorf 01-11-2018 / Deutsche oper am Rhein)(Waltraute)(sopraan)