Khomov - Sergej Khomov

Sergej Khomov.jpg

tenor


Geboren in Odessa, waar hij in 1984 begon met zijn studie aan het conservatorium. In 1987 werd hij solist bij de Oper in Kishinev (Moldavië). In 1991 won hij in België een prijs voor jonge talenten. Met gastoptredens stond hij in het Bolschoitheater in Moskou, in het Mariinskytheater in St. Petersburg en in het Theater Colon in Buenos Aires.

Op tounee met de Oper Kishinev zong hij o.a. in Italië, België, Frankrijk en Spanje. In 1994 had hij zijn debuut in het Teatro la Fenice in Venezie. In 1995 trad hij op in het Nationaltheater Bratislava in Lucia di Lammermoor en Rigoletto.

Sinds het seizoen 1996/1997 is Khomov verbonden aan de Deutsche Oper am Rhein, en had daar een daverend sucses als Chevalier Des Grieux (*Massenet) aan de zijde van Alexandra von der Weth.

Tot zijn repertoire behoren o.a. Alfredo in La Traviata, Rodolfo in La Bohème, Lenski in Eugen Onegin, Nemorino L`Elisir d`amore, Fernando in La Favorita, Leicester in Maria Stuarda, Belmonte  in Die Entführung aus dem serail, Percy in  Anna Bolena, Ernesto in Pasquale, Almaviva in Il barbiere di Siviglia en Ottavio in Don Giovanni. Des Grieux in Manon, Belfiore in La Finta Giardina, Edgardo in Lucia di Lammermoor en Don Carlos.


* La Traviata (*verdi)(Düsseldorf 23-09-1998 / Deutsche Oper am Rhein)(Alfredo Germont)(tenor)

* Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Düsseldorf 29-05-1999 / Deutsche Oper am Rhein)(Edgardo di Ravenswood)(lyrisch tenor)

* La Finta Giardiniera (*Mozart)(Düsseldorf 24-10-1999 / Deutsche oper am Rhein)(Graaf Contino Belfiore)(tenor)

* Il Trittico - Gianni Schicchi (*Puccini)(Düsseldorf 19-10-2003  / Deutsche Oper am Rhein)(Riccuccio)(tenor)

* Carmen (*Bizet)(Düsseldorf 26-02-2016 / Deutsche Oper am Rhein)(Don José)(tenor)