Kreusch - Susanne Kreusch

Susanne Kreusch.jpg

alt


Susanne Kreusch werd geboren in Freiburg in Breisgau geboren. Zij studeerde zang bij Liselotte Hammes aan de Musikhochschule Köln en sloot deze studie af met een onderscheiding en een concertexamen. Haar eerste vaste contract had zij in Kaiserslautern, waar zij o.a.haar debuut had als Dorabella en Octavian. Twee jaar later kwam zij in het Operhaus Halle en zong daar als Sesto, Dorabella, Mercedes in Carmen. Orlowsky of Ottavia zong.

Daarna werd zij door Harry Kupfer en Jakov Kreizberg gevraagd voor de rol van Sextus in een nieuwe productie van Titus aan de Komische Oper Berlin. Tot 2006 was zij hier lid van het ensemble en is er nog regelmatig als gast te horen. Rollen die zij hierna zong waren die van Fjodor, Mercedes, Smeraldine in Die Liebe zu den drei Orangen, Weberin in Zar Saltan, Meg Page, Rosina, Suziki in Madama Butterfly in een nieuwe ensenering van Calixto Bieito em als Dorabella in een nieuwe uitvoering van Cosi fan Tutte onder de regie van Peter Konwitschny en de muzikale leiding van Kyrill Petrenko.

Voor de kinderen zong zij als Fee in de Kinderopera Pinoccio (2007/2008). In veel theaters in Duitsland was zij te zien en in juli 2006 was Susanne Kreusch bij de TV Direkt-übeertragung auf ARTE. In januari 2012 speelt zij in Theatre La Monnaie de rol van Page in Salome. Aansluitend hierop zal zij weer met de Lautten Compane Berlin optreden als Rinaldo (*Handel) in de gelijknamige opera in de Warschauer Philharmonie.


* Salomé
 (*R.Strauss)(Brussel 28-01-2012/De Munt / La Monnaie)(Page van Herodes)(alt)