Kovalova - Nataliya Kovalova

Nataliya Kovalova.jpg

sopraan

De jonge sopraan Nataliya Kovalova, afkomstig uit de Oekraïne, studeerde zang en piano aan de Staats-Muziekschool in Lemberg (Oekraïne). In Breslau vervolgde zij haar studie en in Dresden nam zij deel aan de meesterklas van Prof Christian Elssner. In het seizoen 1999/2000 had zij haar opera-debuut aan de Staatsoper Wroclaw (Polen).

In 2001 won zij het internationale zangconcours  'Alexander Girardi'. Dit resulteerde tot de vertolking van Nanetta, Mimi en Pamina aan het Landestheater Linz en het Staatstheater Wiesbaden. Aan de opera van Breslau debuteerde zij als Nanetta in Falstaff en als Pamina in Die Zauberflöte.

Sinds 2001/2002 is zij verbonden aan de Oper am Rhein, waar zij o.a. als Susanna Le Nozze di Figaro, Fuchs Das schlaue Füchslein (*Janácek) en Mimi La Bohème, Micaela Carmen, Nedda Il Pagliacci te bewonderen was. Als gast was zij te bewonderen als Donna Elvira in La Monnaie in Brussel en Frankfürt, als Tatiana en Elisabetta aan de Opéra National du Rhin Strasbourg, als Fuchs in Das Schlaue Füchslein tijdens de Bregenzer Festspielen en als Mimi in het Aalto Theater Essen.

In 2006/2007 zong zij aan het Opernhaus Graz haar favoriete rol, Violetta in La Traviata. Hoogtepunten in haar carrière zijn de twee prijzen en de publieksprijzen die zij won bij `Plácido Domingos Operalia´ in Los Angles (2004) en haar debuut als Violetta in Parijs aan de Opéra Bastille, o.l.v. Sylvian Cambreling. In 2008/2009 zong zij voor de eerste keer de titelrol in Rusalka en Madama Butterfly.

Ook is zij een veel gevraagde concertzangeres. Zo stond zij op de buhne in het Berliner Konzerthaus, het Festspielhaus Baden-Baden, de Düsseldorfer Tonhalle, de Alten Oper Frankfurt, de Philharmonie Essen en in de Berliner Philharmonie.   
 

* Le Nozze di Figaro (*Mozart)(Düsseldorf 29-11-2001 / Deutsche Oper am Rhein)(Susanne)(sopraan) 

* Il Trittico - Gianni Schicchi (*Puccini)(Düsseldorf 19-10-2003 / Deutsche oper am Rhein)(Lauretta)(sopraan)  

* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Düsseldorf 21-12-2004 / Oper am Rhein)(Tatjana)(sopraan)

* La Bohème (*Puccini)(Düsseldorf 03-10-2010 / Deutsche oper am Rhein)(Mimi)(sopraan)

* Die Csárdásfürstin (*Kalman)(Düsseldorf 14-12-2013/Oper am Rhein)(Sylvia Varescu)(sopraan)